R. Corlu (55), F. Gytkjær (87)
David Øhrstrøm

Lyngby tager første stik i skæbnekamp

Der var lagt op til det første af to ”forbudt for børn-opgør”, da Lyngby gæstede Hobro.
Der var alt på spil for dagens to mandskaber, da den samlede taber af dette og næste mandags kamp vil rykke ud af Superligaen. Lyngby kom ind til kampen uden en sejr i de seneste ti kampe, hvorimod Hobro havde vundet to af deres seneste seks kampe, så det var to formsvage hold, der ikke havde råd til flere dårlige resultater.

De første minutter startede meget forsigtigt og kunne antyde, at opgøret ville blive en yderst taktisk affære grundet kampens betydning. Der gik dog ikke længe før værterne begyndte at pumpe bolde i feltet, og virkelig satte gæsterne under pres. Det gav pote efter ti minutter, hvor Louati forlængede et hjørnespark over i det lange målhjørne, og så var Hobro foran i skæbnekampen.

Lyngby fik herefter bedre fat i bolden, og fik presset Hobro længere tilbage på banen uden, at gæsterne dog kom frem til de store målchancer. Hobro kunne derimod godt blive farlige, da Minor efter en halv time fremtvang en flot redning fra Thomas Mikkelsen på et hovedstød efter Babayans flotte indlæg.

Hebo fik Lyngbys bedste mulighed lige før pausen, da han fra kanten af feltet afsluttede, men desværre sad hans skud lige på Jesper Rask i målet. Det var dog generelt småt med målchancerne, og derfor forblev det 1-0 til Hobro i første halvleg i en forholdsvis taktisk præget halvleg.

Hobro kom, ligesom i første halvleg, ud fra pausen og skabte flere gode muligheder eksempelvis ved Babayan, der efter en omstilling sparkede forbi den nærmeste stolpe. Ud af ingenting var det dog Lyngbys Corlu, der klappede til bolden udefra, og via en afretning kunne han udligne i en periode, hvor Hobro ellers var bedst.

Pludselig var Lyngby langt bedre med, og Hebo havde et yderst nærgående langskud, der sneg sig lige forbi den ene stolpe. Kampen ramte herefter en slags dødvande, hvor begge hold vejede fordele og ulemper ved at satse endnu mere og samtidig muligheden for at blotte sig bagude. Gytkjær fik anden halvlegs største chance, men fra en spids vinkel kunne han ikke overliste Rask.

Der måtte en stor Hobro-brøler til, da Cappis, fem minutter før tid, mistede en bold foran feltet, og kort efter fandt Corlu en fri Gytkjær, og så kunne gæsterne nappe sejren. Resultatet stiller Lyngby i en yderst favorabel situation, hvorimod Hobro muligvis skal vinde i Lyngby med mere end et mål i returkampen.