Fodbold nyheder

Hvad sagde ’Rafa’ egentlig i pausen i 2005?

Af Christian Bang Jensen

Den spanske træner Rafa Benitez har i sin klumme i ”The Athletic” afsløret, hvad han gjorde i pausen af Champions League-finalen i 2005, hvor Liverpool vendte 0-3 til en sejr på straffespark.

Article image

Året er 2005, og Liverpool har haft en mildest talt katastrofal start på Champions League-finalen i Istanbul mod AC Milan. Bagud 0-3 ved pausen. Kampen er afgjort, da spillerne går ned under hovedtribunen, og den første europæiske titel siden 80’erne er ude af ”The Reds’” hænder. Men et mirakuløst comeback til 3-3 og en efterfølgende sejr på straffespark gjorde, at anfører Steven Gerrard i sidste ende kunne hæve trofæet med de store øre mod den tyrkiske nattehimmel.

Hvordan fik den nu tidligere Liverpool-manager Rafa Benitez sat sine spillere op til at udføre et comeback, der er gået over i fodboldhistorien? Hvad sagde han til Xabi Alonso, Jerzy Dudek og resten af mandskabet? Det har spanieren åbnet op for i sin klumme i mediet ”The Athletic.”

- Jeg sagde til Pako Ayestaran, min assistent: "Jeg holder teamtalken i pausen, og vi skal skifte til tre mand bagi for at få en ekstra spiller på midten. Du laver opvarmingen med (Dietmar) Hamann," skriver Rafa Benitez.

- Den besked, vi gav til spillerne, handlede om selvtillid. ”Prøv at scor et tidligt mål og kom ind i kampen igen. Det var det vigtigste”, fortsætter spanieren i sin klumme.

Som sagt, som gjort. ”The Reds” skiftede tyske Dietmar Hamann ind i stedet for backen Steve Finnan og laver systemet om til 3-5-2 med John Arne Riise og Vladimir Smicer som wingbacks. Efter ni minutter af anden halvleg scorer Liverpool-legenden Steven Gerrard, to minutter score den nye wingback Smicer, og i det 60. minut gør spanske Xabi Alonso det til 3-3. I straffesparkskonkurrencen redder Jerzy Dudek det sidste spark fra ukrainske Andriy Shevchenko, og jublen bryder ud i Liverpool.

- Under andre omstændigheder eller som et mindre hold, ville man måske prøve at begrænse skaden, fordi du ikke ønsker at lukke det fjerde eller femte mål ind. Men det her var en finale. Du er nødt til at gå efter det. Og alt efter, hvordan de første fem minutter går, kan man tage en ny beslutning. Men vi gjorde det, fortæller Rafa Benitez.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik