Fodbold nyheder

Lautaro Martinez i Barca - god eller dårlig ide?

Af Christian Bang Jensen

Inters argentinske angriber Lautaro Martinez er godt på vej til et skifte til FC Barcelona, men er det overhovedet en god ide? Indkast.dk tager diskussionen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Vil Lautaro Martinez gå direkte ind på holdkortet eller bliver han reserve? Passer han i systemet og spilfilosofien?

Det er ikke længere et spørgsmål om argentinske Lautaro Martinez skifter Inter ud med FC Barcelona. Spørgsmålet er mere, hvornår det sker, og om den 22-årige angriber overhovet passer ind i Barcelona? Spørger man den 73-årige tidligere italienske træner Fabio Capello, er skiftet ikke det rigtige for den talentfulde spiller.

- Lautaro Martinez er en meget god spiller. Han har alt. Meget høj kvalitet, meget hurtige bevægelser og han er også rigtig god, når han skyder på mål. Men at tage til Barcelona og blive fast mand med Luis Suarez, det er vanskeligt. Jeg synes, at det er bedre at være en stjerne hos inter end indskifter hos Barcelona, udtaler Fabio Capello til "El Larguero."

Passer han i systemet
Fabio Capello rammer noget helt centralt med hensyn til Lautaro Martinez’ plads i Barcelona. Med Quique Setien som træner, er det mere end usandsynligt, at Barça lægger taktikken om og spiller med to centrale angribere. Luis Suarez har siddet tungt på 9’er-positionen på Camp Nou, men i denne sæson har den uruguayanske angriber været plaget af skader, hvilket åbner muligheden for, at Lautaro Martinez kan blive arvetageren for Luis Suarez. Men kan han bære det ansvar og den position? I Inter har argentineren altid været en del af et tomandsangreb. I denne sæson har belgiske Romelu Lukaku ageret bulldozer ved siden af stortalentet, der har kunne bruge sin fart og kynisme til at score en del af sine 11 Serie A-mål. Og i Barcelona er der ingen bulldozer til at tage sig af forsvarspillerne. Spørgsmålet bliver om Lautaro Martinez kan klare si selv som ene mand på toppen.

Da Antoine Griezmann kom til Barcelona i sommer, var det et lignende spørgsmål som blev rejst, og den franske verdensmester, har på ingen måde slået til i Barcelona. Istedet er franskmanden blevet flyttet rundt for at finde plads til ham - uden videre succes. Der er endda snak om, at han allerede er på vej ud af klubben igen, såfremt Lautaro Martinez kommer ind.

Den bulgarske Barcelona-legende Hristo Stoichkov er dog uenig. Han mener, at den unge argentiner kommer til at passe rigtig godt i ”Blaugrana.”

- Han vil lære meget i Barcelona. Han får en fantastisk læremester i Luis Suarez. Og han vil have en god forståelse med [Lionel] Messi, [Antoine] Griezmann og [Ousmane] Dembele. Han kan ikke kun lide at score mål, han er et konkurrencemenneske. Han vokser hver dag, og det har han allerede bevist i år. Spørgsmålet er ikke, om han kommer til at spille. Det vigtigste er, at du kan konkurrere i træningen. Han er nødt til at træne, han er nødt til at komme ind i deres spillestil. Alle er både reserve og starter - det afhænger af, hvordan du træner, fortalte den tidligere kantspiller til den argentinske sportskanal TyC Sports.

I lære hos Suarez
Lautaro Martinez kan blive Luis Suarez’ arvetager, og hvis den uruguayanske angriber tager den unge argentiner under sine vinger og lære ham, hvordan man er angriber i Barcelona, vil han kunne udvikle sig til at blive en af de helt store angribere i verden. Det er der nok ingen tvivl om. Men det vil dog kræve en sæson, hvor Lautaro Martinez formentlig ikke kommer til at være fast mand hos Barcelona. Skal man tro Hristo Stoichkov beskrivelse af argentinerens trænings- og konkurrencementalitet, vil dette dog ikke blive et problem. Ifølge ham, vil den 22-årige argentiner kunne overkomme perioden, hvor han er i lære som stjerne.

Mere om Lautaro Martínez

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik