Fodbold nyheder

Robert Skov åbner om nedlukning

Af Frederik T. Sørensen

Den danske frisparksspecialist fortæller om nedlukningen, sin sparketeknik, en dansk holdkammerat og en af sine nye fritidsinteresser.

Article image
Ritzau-Scanpix

I et længere interview på Bundesligaens officielle hjemmeside åbner den danske spiller Robert Skov både op for, hvordan nedlukningen påvirker han og familiens liv i Hoffenheim, men giver også et indblik i sin sparketeknik, en dansk holdkammerat og en af sine nye fritidsinteresser, Lego.

- Det er ikke sådan, at der er en masse at lave udenfor huset, når alting er lukket, så jeg var en tre ugers tid i Danmark, hvor vi havde hjemmekontor, så det var ret let at blive derhjemme med kæresten og familien. Når jeg er her i Tyskland, er det en smule kedeligt somme tider, fordi jeg er alene og savner min familie. Jeg synes, at det er let at blive hjemme. Du træner i små grupper, køber nogle ting i supermarkedet og bliver hjemme resten af tiden, udtaler Skov.

- I starten prøvede jeg at have nogle projekter for at holde mig beskæftiget, så jeg rengjorde terrassen og købte nye møbler til den, så jeg kunne nyde det dejlige vejr i Heidelberg. Desuden har jeg bygget en smule Lego, snakket med min familie, venner og kæreste over FaceTime, set film og læst bøger.

Om den nye Lego-passion fortæller den 23-årige landsholdsspiller:

- Først byggede jeg en Bugatti-bil, der var noget af et projekt. Lego lavede en fantastisk bil med fantastiske detaljer, hvor der var omkring 4000 dele. Det var noget af en opgave, og jeg tror, at det tog omkring 25-30 timer i alt at samle, så det var et ret langt og sjovt projekt.

Skov har i sin debutsæson i Bundesligaen fortsat med at vise flotte offensive egenskaber og har både bidraget med assists og frisparksmål, men det er ifølge ham selv, ikke noget han træner fokuseret på:

- Jeg tror ikke, at jeg har et særligt talent for at sparke, det er bare noget, som jeg har gjort, siden jeg var lille. Jeg trænede meget skud med min far og bror. Så jeg har gjort det meget - måske mere end andre. Træning, træning, træning. At gøre det hele tiden - hver eneste uge. Mine forældre sagde altid, at jeg skulle arbejde på det. Jeg har altid trænet det meget med mine venner og tidligere klubber, og det er sjovt at træne.

I Hoffenheim er Robert Skov blevet holdkammerat med Jacob Bruun-Larsen, som han kender fra en fælles tid på U21-landsholdet. Han roser kantspilleren og synes, at det er dejligt at have en dansk holdkammerat i Hoffenheim:

- Det er virkelig rart. Han er en god ven, og vi nyder virkelig vores tid sammen. Vi har det samme syn på fodbold, så vi taler en del om det, men det er rart at have en fyr på sin egen alder at være sammen med uden for banen. Godt nok ikke så meget lige nu, men dét at se en fodboldkamp, en film og bare snakke om ingenting. Det er virkelig dejligt, og jeg synes, at det er godt, at vi har hinanden.

Robert Skov skiftede sidste sommer til Hoffenheim efter en imponerende sæson i FC København, hvor han satte Superliga-rekord for flest antal scoringer med 28 mål. I Hoffenheim har han indtil videre spillet 22 kampe i Bundesligaen og er blevet omskolet til venstreback.

Mere om Robert Skov

Mere om Hoffenheim

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik