Lyon - Juventus

Europa: Champions League
Lyon L. Tousart (31)
Groupama StadiumFuld tid1-0Tilskuere: 57.335
Juventus
OptaktLineupReferat

Optakt:
Olympique Lyon-Juventus

Af Frederik T. Sørensen

Olympique Lyon – Juventus er et af de spændende opgør, der venter i en af dette års ottendedelsfinaler i Champions League. Flere store stjerner tørner sammen i denne kamp, hvor danske Joachim Andersen også kan komme i spil for værterne.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentarer:
Lyon skrabede otte point sammen i gruppespillet, hvilket for andet år i træk har været tilstrækkeligt for dem, til at gå videre via en andenplads. Med to sejre, to uafgjorte og to nederlag var opgørene i dette års gruppespil en pose blandede bolsjer for franskmændene. Det samme kan man sige om deres præstationer i dette års Ligue 1, hvor holdet ligger på en skuffende 7.-plads.

Juventus så i gruppespillet anderledes stabile ud, da de formåede at gå ubesejret gennem de seks kampe og kun tabte point på udebane til Atlético Madrid. De går som altid også ihærdigt efter at vinde den hjemlige liga, men i år får de mere konkurrence, end det har været tilfældet de senere år, og især Lazio skal nævnes som de hårdeste konkurrenter for ”Den gamle dame”, i deres jagt på at sikre sig deres 9. ligatitel i træk.

Begge hold vil uden tvivl gøre alt hvad de kan, for at avancere til næste runde af den prestigefyldte turnering. Juventus har vundet i 1985 og 1996, mens Lyons flotteste bedrift er en semifinaleplads i 09/10-udgaven af turneringen.


Karantæner og skader:
Lyon har i øjeblikket hele tre spillere ude med korsbåndsskader. Offensiv-spillerne Memphis Depay og Jeff Reine-Adelaide forventes tilbage i maj, mens marginalspilleren Oumar Solets knæ holder ham ude resten af sæsonen. Desuden er venstrebacken Youssouf Koné på stående fod ude med en ankelskade. Højrebacken Rafael anses som værende tvivlsom, da han har muskelproblemer.

Hos gæsterne er Douglas Costa, Sami Khedira og Gonzalo Higuaín alle meldt tvivlsomme til dette opgør.
Midtbanegeneralen Miralem Pjanic måtte lade sig udskifte efter få minutter på banen i kampen mod Brescia 16. februar, men Juventus har på deres hjemmeside meldt ud, at der var tale om muskeltræthed og ikke en decideret skade. Han er dog stadig yderst tvivlsom og var ikke med i Juve-truppen i deres udesejr mod SPAL i weekenden.


Forventede startopstillinger:
Lyon (3-4-3):
Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Dubois, Tousart, Aouar, Cornet – Toko Ekambi, Dembélé, Terrier

Juventus (4-3-3):
Szczesny – Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Ramsey, Rabiot, Bentancur – Cuadrado, Ronaldo, Dybala


Bud på kampens profil:
Det er umuligt at komme uden om dette opgør uden at nævne fænomenet Cristiano Ronaldo. Den 35-årige portugiser spillede i weekenden sin kamp nummer 1000 i karrieren, hvilket han fejrede på fornemmeste vis ved at tangere en fornem Serie A-rekord. Ronaldo blev den blot tredje i rækken til at score i 11 kampe i streg – en præstation kun Gabriel Batistuta i 90’erne og Fabio Quagliarella i fjor har opnået før ham. Superstjernen har før dette opgør scoret 25 mål og lavet tre assists på tværs af alle turneringer i løbet af sæsonen.


Bud på kampens resultat:
1-2.

Kampen spilles på Parc Olympique Lyonnais onsdag den 26. februar kl. 21:00. Den kan ses på Viaplay eller TV3 Sport.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik