FC København - Celtic

Europa: Europa League
FC København D. N'Doye (52), X J. Stage (Str. 79)
Telia ParkenFuld tid1-1Tilskuere: 34.346
Celtic O. Édouard (14)
OptaktLineupReferatVideo

Ståle om frygtelig start:
Drengene fik et tempochok

Af Tobias Mølgaard Sørensen

FC Københavns manager gav sit mandskab en opsang i pausen af Europa League-opgøret mod Celtic, efter gæsternes dominans i første halvleg.

Article image

Hjemmeholdet fik den værste start på aftenens opgør, hvor Celtics farlige angriber kunne have scoret efter blot ti sekunder, og chancerne blev ved med at komme i løbet af første halvleg. FC København kom dog efter det i anden halvleg, hvor de dominerede. Ståle Solbakken forklarede på aftenens pressemøde, hvordan hans hold kunne spille to vidt forskellige halvlege, og hvad han fortalte spillerne i pausen.

- Drengene fik et tempochok. De har lige spillet i Esbjerg, og det var noget helt andet, som de skulle vænne sig til i aften. De (Celtic, red.) er midt i deres sæson, og derfor har de et helt andet tempo og et andet flow, end vi er vant til. Derfor blev det svært for os at spille os ud af presset, de lagde for, men det blev gradvis bedre mod slutningen af første halvleg. Alle spillere løb rundt med gummiben – selv vores bedste spillere. Zeca mistede mange bolde i halvlegen, men vi talte om tingene i pausen, og det hjalp på deres indstilling. Vi skulle fokusere på det, vi havde trænet, og det var at komme ind i mellemrummene og have ansigtet mod deres mål, og det lykkedes for os, udtalte den norske manager.

- Vi blev mere direkte efter pausen, Dame (N’Doye, red.) fandt sig selv i de rigtige positioner, og Kaufmann kom ind og var dominerende. Selvom vi missede vores straffe, så fortsatte vi.

Et af de store temaer på aftenens pressemøde blev det brændte straffespark, som Stage tog sig af, men Solbakken var ikke utilfreds med sparkets kvalitet.

- Pieros (Sotiriou, red.) solgte vi, Santos blev skiftet ud, så Stage var det næste valg til at tage sig af straffesparket, og det er en helt anden kulisse end straffesparkene i Superligaen. Han blev læst, men det var ikke noget dårligt skud, det var en fantastisk redning.

Returopgøret i Glasgow på næste torsdag virker som en umulig opgave for københavnerne, der nu er tvunget til at score og holde skotterne fra fadet, men Solbakken er optimistisk og mener, at intet er afgjort.

- Det bliver en fantastisk oplevelse for drengene, og hvis vi kan holde statistikkerne i Europa med at lukke få mål ind på udebane, så vil kampen leve i Glasgow, hvis vi ikke bliver chokeret over tempoet.

Mod slutningen af pressemødet kommenterede han på Falks præstation på midten, og han håber snart, at hans driblestærke midtbanespiller tager sit spil til næste niveau.

- Hvis han havde scoret et mål, vil han betyde mere. Han må begynde at lave flere mål og flere assists, men han er samtidig fantastisk til spillet i de små rum på banen. Vi vidste, at Celtic havde et ”power-house” på midten med Brown, Ntcham og McGregor, men han formåede at komme ind bag dem flere gange og åbne forsvaret op. Falk bør snart tage det næste niveau i sit spil og score flere mål og lave flere afgørende afleveringer.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik