Fodbold nyheder

AaB med transferscoop i Lucas og Thelander

Af Torsten Brix

Indkast.dk husker tilbage på underlig oplevelse med en stille men også talelysten sportsdirektør, som for tiden bliver rost meget… efter at have hentet to profiler tilbage til Aalborg. To mænd som måske kan sælges – igen?

Article image
Ritzau-Scanpix

- Jamen Brian… kan jeg sige mere?

Sådan sagde Allan Gaarde, da Indkast.dk’s udsendte sammen med en journalist fra Ekstra Bladet for lidt mere end et år siden talte med sportsdirektøren i katakomberne under Aalborg Portland Park. Gaarde henvendte sig til AaB’s behagelige pressechef Brian Andersen for noget var i gære, men Gaarde kunne ikke sige det, som han gerne ville, men han fik dog sagt:

- Jannik Pohl er ikke med i aften, da han er meget tæt på at skifte klub, men jeg vil samtidigt også meget gerne slå fast, at vi samtidigt henter en anden angriber ind. Vi er i meget langt i at hente en erstatning. Transfervinduet lukker på fredag, så vi er meget langt og det skal vi også være. Derudover vil jeg gerne slå fast, at vi kommer styrket ud af dette bytte...

Endvidere fortalte Gaarde, at Edison Flores var landet i Mexico og meget tydede på, at han skulle forlade klubben, men hvem var det, som Gaarde mente, ville give en forstærkning af truppen, når den hårdtarbejdende Pohl og VM-deltageren Flores stoppede? Spilleren var Lucas Andersen…

Den elegante fodboldspiller vendte ”hjem” til AaB og har siden fundet fodboldglæden igen. Kort efter ankomsten talte Indkast.dk med Lucas Andersen - bolddreng for Ronaldo og den nye AaB-anfører sagde blandt andet:

- Jeg vågnede op en dag og havde ikke længere samme lyst til at komme på træningsbanen, så jeg mistede vel glæden ved fodbold, og det ender med at være årsagen til, jeg gerne ville væk.

- Selvom jeg flere gange blev indskiftet og gjorde det godt, så starter jeg ude i næste kamp. Jeg har ikke ondt at sige om træneren, men han roste mig ekstremt meget, men jeg spillede bare ikke. Så lysten gik nedad, og jeg begyndte ikke at kunne kende mig selv på banen. Jeg orkede ikke at lave flere klubhop og havde et stort behov for at finde mig selv igen, og det vidste jeg, at jeg kunne i AaB.

Efter den danske landsholdsblamage i Georgien blev der hvisket lidt i krogene i fodbolddanmark, at det danske landshold i det opgør godt kunne have brugt Lucas Andersen. Så efter et år er Lucas Andersen gået fra at virke selvtillidsforladt og fodboldtræt til at være en ”bobler” på det danske landshold. Måske kan det samme ske med AaB’s seneste indkøb – Rasmus Thelander.

Efter en samlet set skuffende periode i udlandet hos Panathinaikos, FC Zürich og Vitesse er forsvarsspilleren tilbage i AaB, og netop ”signingen” af disse to spillere – Lucas Andersen og Rasmus Thelander - har Allan Gaarde høstet stor ros for. Blandt andet fra Superliga-eksperten Jesper Thygesen, som har sagt til Jyllands-Posten:

- Allan Gaarde (AaB-sportsdirektør, red.) er virkelig trådt i karakter med sit hidtil bedste transfervindue. Det er et scoop at hente Lucas Andersen, og Rasmus Thelander styrker et midterforsvar, der ikke altid har set for godt ud. Samtidig er de egenudviklede spillere stadig en vigtig del af strategien.

Om netop de to spillere, siger Allan Gaarde til Indkast.dk, da vi træffer ham på træningsanlægget på Hornevej:

- Det var ikke nyt for os, at Rasmus Thelander gerne vil tilbage til AaB. Han har ligesom Lucas Andersen et brændende ønske om at komme hjem og opnå noget med AaB. Men de har også et stort ønske om at blive så dygtige, at de kan blive et emne for andre klubber igen. De er ikke kommet hjem for at holde ferie. De er kommet hjem for at levere for AaB, så vi igen kan spille med om det, der er sjovt i dansk fodbold.

- Vi har brug for sultne spillere og brug for, at de leverer for AaB. De ambitioner, som vi har i klubben, dem skal spillerne også have. Det har Rasmus og Lucas også. En konsekvens af dette er jo også, at på et tidspunkt skulle de gerne blive så dygtige, at de er attraktive for udenlandske klubber. Men de er begge to så voksne, at de godt ved, at gør de det godt og spiller godt, så kommer alt det andet også. Jeg ved, at de er optaget af at levere for AaB, men det er ikke det samme som at sige, at man ikke har ambitioner og drømme. De vil begge gerne vinde noget stort med AaB…

Mere om AaB

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik