Fodbold nyheder

Serie A-puslespil:
Sådan kommer holdene i CHL

Af Stefan Lindahl

Efter 37 spillerunder i dette års Serie A kan flere hold stadig nå en Champions League-plads næste år. Indkast giver dig her et overblik over situationen i Italien.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter 37 spillerunder slås fire hold stadig om de sidste to Champions League-pladser, der gives i Serie A. Juventus, som i går fejrede ottende mesterskab i streg, er sammen med Napoli, der sidder bundsolidt på andenpladsen, sikret deltagelse ved den præstigefyldte turnering.

Udover de to giganter er både sæsonens positive overraskelse Atalanta, Roma, AC Milan og Inter med i kapløbet om de sidste to pladser.

Tabel og kampprogram

3.Atalanta3774-4566
4.Inter3755-3266
5.AC Milan3752-3465
6.Roma3764-4763

38. spillerunde
Inter - Empoli
Roma - Parma
SPAL - AC Milan
Atalanta - Sassuolo

Sådan kommer Atalanta i Champions League
Atalanta ligger i pole position til både Serie A-bronzemedaljerne og Champions League-kvalifikation. Med en runde tilbage er Bergamo-klubben placeret på tredjepladsen, hvor de er á point med Inter, men Atalanta er bedre indbyrdes. Derfor kan holdet med en sejr over Sassuolo holde deres status quo. Smider Atalanta dog point, så vil de være afhængige af flere andre resultater både for at ende som treer, men også for at komme i Champions League.

Sådan kommer Inter i Champions League
Inter er placeret på Serie A’s fjerdeplads. Det skyldes, at Inter er dårligere end Atalanta indbyrdes. Derfor kan Inter kun ende på tredjepladsen, hvis de henter flere point end Atalanta i sidste spillerunde. Derudover hænger bysbørnene AC Milan lige efter. Derfor kan Inter, kun være sikre på Champions League, hvis de selv vinder. Skulle Inter og Milan ende á point, vil Inter komme i Champions League, da de er bedre indbyrdes.

Sådan kommer AC Milan i Champions League
Milan kan kun komme i Champions League, hvis Inter eller Atalanta sætter point til. Hvis Milan vinder over SPAL og både Atalanta og Inter taber point, så kommer Milan både i Champions League, og ender som treer. Hvis Atalanta taber, og Milan spiller uafgjort, så ender Milan over Bergamo-holdet, da milaneserne er bedre indbyrdes. Hvis Milan spiller uafgjort, Inter taber, og Atalanta vinder, så kommer Milan ikke i Champions League, da Inter er bedre end Milan indbyrdes.

Sådan kommer Roma i Champions League
Roma har kun en mulighed for at komme i Champions League. Den ene mulighed er, at Atalanta taber, Milan taber og Roma vinder. Det kan dog vise sig ikke engang at være nok. Bergamo-klubben og romerne er nemlig lige gode indbyrdes. Derfor vil den samlede målscore afgøre holdenes skæbne. Derfor skal differencen mellem Roma og Atalanta være minimum 12 mål i Romas favør. Hvis det ender med en 12-måls diffenrece, skal Roma dog stadig score flere end Atalantas samlede 74 mål. Indtil videre er romerne ti mål efter på den konto.

Alle kampe i den 38. Serie A-spillerunde spilles søndag 25/5 klokken 15.00.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik