Fodbold nyheder

Top 10: Historiens bedste handler

Af Jakob Hansen

Gennem tiderne er der blevet lavet mange gode handler i klubfodbold. Vi giver et bud på de 10 største "transfer-kup".

Article image
Ritzau-Scanpix

Vi har gennemgået de europæiske klubbers transfers gennem de seneste årtier, og giver her et bud på de 10 bedste handler. Handlerne er kun med på listen, hvis de har kostet under 50 millioner danske kroner.10. Michael Ballack - Bayern München til Chelsea (Fri transfer)
Efter flere gode år i både Leverkusen og Bayern skiftede Ballack i 2006 til Chelsea på en fri transfer. Forinden havde midtbanespilleren domineret den tyske Bundesliga, og Chelsea gjorde et kup udover det sædvanlige. Selvom det "kun" blev til et engelsk mesterskab samt tre FA Cup-titler, var Ballack en vigtig spiller for Chelsea gennem hans fire sæsoner i klubben, inden han i 2010 røg tilbage til Leverkusen.


9. Andrea Pirlo - AC Milan til Juventus (Fri transfer)
Ligesom Pogba kom Andrea Pirlo til Juventus på en fri transfer i 2011. Midtbanespilleren havde haft sparsomt med succes i hans sidste sæson i Milan, men Juventus stod klar med åbne arme til at overtage den teknisk stærke midtbanespiller. Hurtigt blev Pirlo en af Juventus vigtigste spillere, hvilket han var indtil turen gik videre til USA i 2015.


8. Robin van Persie - Feyenoord til Arsenal (35 millioner)
Robin van Persie var en af Arsène Wengers helt store genistreger. Den hollandske angriber blev hentet i Feyenoord i 2004 for 35 millioner danske kroner, og havde kun scoret seks mål i hans sidste sæson i den bedste hollandske række. Efter en sløv start på Arsenal-tilværelsen blomstrede Van Persie dog op, og blev en af Arsenals vigtigste spillere i hans otte år i klubben.


7. Paul Pogba - Manchester United til Juventus (Fri transfer)
Pogba-handlen er blandt de aller bedste handler i Juventus historie. I 2012 hentede man den dengang 19-årige franskmand i Manchester United, hvor den unge midtbanespiller aldrig var slået igennem. Historien blev dog anderledes i Italien, da Pogba allerede fra første sæson tilspillede sig en fast plads i startopstillingen. Herefter blev han en nøglespiller for klubben, og blev så god, at Manchester United i 2016 hentede ham tilbage for svimlende 825 millioner danske kroner.


6. Patrick Vieira - AC Milan til Arsenal (42,5 millioner)
En af de største Arsenal-legender gennem tiderne, og endnu en af Wengers store genialiteter. Vieira kom til Arsenal fra Milan i sommeren 1996 for 42,5 millioner danske kroner, og spillede herefter i klubben i ni år. Her var han med til at vinde tre Premier League-titler og fire FA Cup-trofæer, hvorefter han i 2005 blev solgt til Juventus for godt 160 millioner danske kroner.


5. Alessandro Del Piero - Padova til Juventus (20 millioner)
Den tredje Juventus-handel på listen er Alessandro Del Piero. Han blev hentet til klubben fra Padova i 1993 for blot 20 millioner danske kroner, og endte med at blive en af klubbens største stjerner gennem tiderne. I Juventus blev det til over 200 mål i hans 19 sæsoner i klubben, og han var både med til at vinde Champions League og seks Serie A-titler. Del Piero røg i 2012 til den australske klub Sydney FC.


4. Robert Lewandowski - Dortmund til Bayern München (Fri transfer)
En af de absolut bedste handler i nyere tid. Lewandowski røg fra Dortmund til Bayern på en fri transfer i 2014, hvor han siden har bombet kasser ind på stribe. Her har han allerede vundet mesterskabet fire gange, og blev sidste år topscorer i Bundesligaen med 29 scoringer. I år har fører polakken også topscorerlisten i den bedste tyske række, og må siges at være et af de største scoops i historien.


3. Peter Schmeichel - Brøndby til Manchester United (6 millioner)
Peter Schmeichel er uundgåelig på denne liste. Han skiftede til Manchester United fra Brøndby for den nette sum af seks millioner danske kroner i 1991, og var klubbens førstevalg på målmandsposten indtil 1999. Her blev den store dansker en legende i England, hvor han spillede 310 Premier League-kampe og vandt blandt andet Champions League og fem engelske mesterskaber.


2. Raúl - Atlético Madrid til Real Madrid (Fri transfer)
I 1992 skiftede Raúl fra Atlético Madrid til bysbørnene fra Real på en fri transfer. Det fortryder Real Madrid nok ikke den dag i dag, da Raúl gik hen og blev en kæmpe stjerne i klubben. Det blev til 229 mål i 550 La Liga-kampe, og han vandt blandt andet tre Champions League-titler samt seks spanske mesterskaber. Først i 2010 skiftede Raúl tilværelsen i Madrid ud, da han skiftede til Schalke 04.


1. Eric Cantona - Leeds til Manchester United (14 millioner danske kroner)
Den øverste på listen er Eric Cantona. Ferguson hentede ham til United fra Leeds i 1992, og franskmanden blev en kæmpe succes. I hans fem år i klubben nåede han at spille 143 kampe og score 64 mål, mens han vandt det engelske mesterskab hele fire gange. Cantona bliver stadig set som en af de bedste spillere i Manchester Uniteds historie, og 14 millioner danske kroner var selv dengang ikke mange penge.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik