Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Chelsea – og de mange managere

Indkast.dk har kigget på historikken i London-klubben i dette årtusinde.
2000-04
Claudio Ranieri
Hvordan sluttede det: Fyret
Alle forventede en fyring, da Abramovich tog over i 2003, men inden dette skete, nåede den italienske manager at bruge over en milliard på nye spillere. Alligevel sluttede de på andenpladsen i Premier League, og så var det ud af vagten.


2004-07
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: En fælles beslutning om at stoppe samarbejdet.
Den portugisiske manager vandt mesterskabet i både 2005 og 2006, men stoppede i den efterfølgende sæson, selvom han på daværende tidspunkt havde tre år tilbage af sin kontrakt.


2007-08
Avram Grant
Hvordan sluttede det: Fyret
Chelsea sluttede igen på andenpladsen i Champions League og Premier League, men det var ikke godt nok for Abramovich, og Grant blev fyret efter blot otte måneder.


2008-09
Luiz Felipe Scolari
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret midt i sæsonen, imens holdet var på en fjerdeplads og stadigvæk med i Champions League og FA Cuppen. Scolaris talsmand Acaz Felleger skulle have sagt: ”Det virkede til, at Abramovich tog en beslutning”.


2009-2011
Carlo Ancelotti
Hvordan sluttede det: Fyret
Anden sæson uden et trofæ blev for meget for Abramovich. Holdet sluttede på andenpladsen, og manageren blev fyret i spillertunnellen efter sæsonens sidste kamp, som var et nederlag til Everton.


2011-12
Andre Villas-Boas
Hvordan sluttede det: Fyret
Mindre end ét år fik han i London-klubben, og i forbindelse med fyringen kom Chelsea med følgende udmelding: ”Desværre har resultaterne og spillet ikke været godt nok, og der er ingen spor af fremgang”.


2012
Roberto Di Matteo
Hvordan sluttede det: Fyret
Di Matteo vandt Champions League og FA-cuppen, inden han fik en toårig kontrakt, men efter otte måneder i jobbet blev han fyret.


2013-15
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret anden gang, han var i klubben, da klubben på det tidspunkt var på en rystende 16. plads i Premier League – blot ét point over nedrykningsstregen. Mourinho mente, at spillerne havde svigtet ham blot syv måneder efter de havde vundet mesterskabet.2016-18
Antonio Conte
Hvordan sluttede det: Fyret
Kort efter mesterskabet i 2016/17 fik Conte en ny kontraktforlængelse, men den kom han ikke til at opfylde. For i sommeren 2018 blev han fyret efter Chelsea var sluttet på femtepladsen og dermed ikke kvalificeret sig til Champions League. Rygterne gik derudover på, at Conte var voldsom utilfreds med, at han ikke havde større indflydelse på indkøbene i klubben – blandt meget andet.2018-19
Maurizio Sarri
Hvordan sluttede det: Fyret
Det blev kun til en sæson inden den italienske manager forlod London. Det skete selvom Sarri havde vundet Europa League, samt skaffet Champions League-fodbold til "Bro'en". Sarri tog i stedet til de mangeårige italienske mestre fra Juventus.


2019-21
Frank Lampard
Hvordan sluttede det: Fyret
Klublegende var ansvarlig for holdet i blot 84 kampe, da holdet kun vandt 52% af disse. Forsvaret havde lukket hele 106 mål ind og fyringen var forudsigelig. Abramovich var simpelthen nød til at fyre Lampard.


2021-22
Thomas Tuchel
Hvordan sluttede det: Fyret
Selvom tyskeren vandt Champions League og de havde en periode på 12 kampe uden nederlag blev han fyret efter kort tid i klubben. En periode med voldsomme udskifterne i truppen. Ind kom spillere som Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Pierre-Emerick Aubameyang, Marc Cucurella og Wesley Fofana - mens Antonio Rüdiger, Marcos Alonso, Andreas Christensen, Timo Werner og Romelu Lukaku forlod den.


2022-23
Graham Potter
Hvordan sluttede det: Fyret
Det blev kun til 31 kampe, men måske var det ikke så underligt eftersom blot 12 af disse endte med sejr. Potters manglende triumfer kom samtidigt med, at truppen var blevet styrket voldsomt med spillere som Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile og João Félix.


2022-23
Frank Lampard
Hvordan sluttede det: Kort kontrakt udløb
Klublegenden var en midlertidig løsning for Potter, men det blev aldrig godt og Chelsea sluttede som nr. 12 i Premier League.


I dette årtusinde har Chelsea også haft Guus Hiddink, Rafa Benitez og Eddie Newton/Steve Holland.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER