Torsten Brix

Det nye Spanien

Adios til Xavi, Alonso, Torres og Villa – men hola til Bartra, Ituraspe, Carvajal, Alcacer, Garcia, San Jose, Casilla og El Haddadi.
“Spanien kommer tilbage med deres stil og tro” og “Dette er det Spanien, vi vil have”… sådan skrev de to spanske sportsaviser Marca og AS, efter Makedonien blev sendt hjem fra Levantes stadion med 5-1 i starten af september.

Dermed var Spanien kommet sig over den forfærdelige VM-slutrunde, der blandt andet gav nederlag til Holland og Chile. Men her 45 dage senere er der problemer igen for det spanske storhold.

Selv om det blev til en 4-0 sejr over Luxembourg, vasker det ikke nederlaget på 1-2 til det urutinerede slovakiske hold – væk… men glem nu ikke at det spanske landshold er igang med at lave et nyt storhold.


Farvel til Xavi – Alonso – Torres og Villa
Spillere – med samlet 454 landskampe – har forladt det spanske landshold. Den største profil igennem de sidste mange succesfyldte år har været Xavi, og hans landsholdskarriere sluttede kort tid efter, at VM-slutrunden sluttede.

Spaniens sidste kamp til VM2014 blev med Xavi på bænken i hele kampen, og lige efter sidste dommerfløjt gik en mut Xavi direkte i omklædningsrummet. Kort tid efter annoncerede han sit stop på landsholdet, som han havde høstet så store triumfer med. Xavis afsked blev endnu mere sårbart, da en anden af verdens bedste defensive midtbane-spillere… Xabi Alonso kort tid efter også meddelte, at han stoppede på Vicente Del Bosques landshold. Afløserne i fremtiden på denne vigtige spanske plads kunne blive Atlético Madrids Koke eller Thiago Alcantara, når han bliver skadesfri.

Udover Xavi og Alonso blev slutrunden også sidste landskampe for tidligere profiler som David Villa og Fernando Torres, der tilsammen havde lavet 97 landskampsmål. Imens at landsholdsstoppede kom til… forventede mange, at Del Bosque ville finde nogle etablerede La Liga-spillere med en smule landskampserfaring som erstatning, men det er ikke sket.


Kvantet – uden mange kampe
Til de sidste to landskampe har Del Bosques udtaget spillere som Marc Bartra, Ander Ituraspe, Dani Carvajal, Paco Alcacer og Paul Garcia. Ingen af disse fem spillere havde ved udtagelsen spillet mere end to A-landskampe. Derudover har Del Bosques også udtaget spillere som Mikel San Jose, Kiko Casilla og Munir El Haddadi.

Så da Diego Costa blev skadet valgte den spanske landstræner at udtage den 19-årige Barcelona-angriber El Haddadi i stedet for mere sikre valg som Alvaro Negredo, Roberto Soldado eller Michu.

Derudover blev Juan Matas dårlige form for Manchester United også kostbart for den ellers så elegante midtbane-spiller, og i fremtiden kan Matas holdkammerat Ander Herrera måske også få en stor rolle på det spanske landshold. Herrera har imponeret på det spanske U-21 landshold – ligesom Dani Carvajal, Paco Alcacer, Raúl Garcia… som måske bliver vigtige brikker på det næste spanske landshold.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER