Daniel Ehmsen

Det største trænertalent? Tidligere verdensstjerne imponerer stort i topklub

Denne sæson er begyndt meget imponerende for den unge træner.
I sin professionelle karriere bød det på klubber som Liverpool, Real Madrid og Bayern München for den nu 41-årige Xabi Alonso. Derudover var han en stor profil for det spanske landshold i gennem to årtier.

Den store erfaring har Xabi Alonso taget med ind i trænergerningen, hvor han siden oktober 2022 har stået i spidsen for den tyske klub. I sin første sæson hjalp han klubben til at kvalificere sig til Europa League, og i denne sæson er bedrifterne ikke blevet mindre.

På trods af et svært startprogram, som blandt andet har budt på RB Leipzig og en tur til Allianz Arena for at møde Bayern München, så har Bayer Leverkusen fået en fremragende start på sæsonen og indtager i øjeblikket førstepladsen i Bundesligaen sammen med Bayern München.

Det er dermed ikke så overraskende, at Xabi Alonso får stor ros for sit arbejde i den tyske storklub, og allerede nu sættes han i forbindelse med større arbejdsgivere. Det kunne være jobbet i Real Madrid som er tilgængeligt i 2024 eller lidt længere ude i fremtiden står Liverpool også med et åbent sæde, når Jürgen Klopps kontrakt udløber i 2026.