C. Wilson (31), C. Wilson (69)
Andreas Wohlers-Herbert

Leeds og Newcastle deler i porten efter dramatisk forestilling

Leeds og Newcastle tørnede lørdag sammen, i hvad der skulle blive en både hektisk og dramatisk Premier League-klassiker.
Leeds havde desperat brug for tre point, da de løb på banen mod Newcastle lørdag eftermiddag, og hjemmeholdet skulle også få sig en fremragende start. Efter syv minutters spil smed Patrick Bamford et godt indlæg ind i feltet, der ramte en medspiller. Afslutningen blev reddet i første omgang af Nick Pope i Newcastle-målet, men Luke Ayling var hurtig på riposten og sendte Leeds foran med 1-0.

Kort tid efter lignede det, at det skulle blive endnu bedre for Leeds, da Joelinton klodset nedlagde Junior Firpo i feltet, hvilket helt korrekt blev takseret til et straffespark. Patrick Bamford fik dog sendt et noget slapt straffespark afsted, som Nick Pope reddede uden de store problemer.

Og Leeds skulle kort tid efter komme til at fortryde, at de ikke udnyttede muligheden for at komme foran med to, da Alexander Isak blev nedlagt i Leeds-feltet, hvilket resulterede i, at dommer Simon Hooper fløjtede for et klokkeklart straffespark til gæsterne.

Callum Wilson tog straffesparket, og englænderen gjorde det markant bedre end sit modstykke hos Leeds. Newcastle-angriberen sendte et fladt og hårdt straffespark ind bag en chanceløs Joel Robles i målet.

Efterfølgende tog Newcastle styring over kampen, men det blev ikke til de helt store chance, og holdene gik dermed til pause med stillingen 1-1.

Anden halvleg startede uden de helt store muligheder, men dog med gode sekvenser for begge mandskaber. Men med 25 minutter tilbage skulle Junior Firpo igen få sig en hovedrolle. Backen havde armene i luften på et indlæg, og bolden snittede tydeligt Junior Firpos fingre. Men situationen opstod tilsyneladende fordi, at Alexander Isak skubbede Leeds-manden i ryggen. Det mente dommeren dog ikke var nok til at retfærdiggøre hændernes position, og han dømte derfor igen straffespark til Newcastle.

Igen var det Callum Wilson der skulle sparke, og igen var englænderen kølig og sparkede bolden ind bag Joel Robles. 2-1 til Newcastle, og Leeds havde nu virkelig travlt, hvis de skulle redde point fra kampen, men også sig selv fra nedrykning.

Men Leeds var bestemt ikke færdige, og hjemmeholdet pressede hårdt på efter Newcastles føringsmål. Og det hårde arbejde skulle vise sig at bære frugt, da Rasmus Kristensen fik sparket bolden i kassen via en afretning fra Kieran Trippier. 2-2, og der var lagt op til en dramatisk afslutning.

Og drama skulle vi få, da Junior Firpo igen lignede en, der havde begået straffespark. Forseelsen viste sig dog at være begået lige uden for feltet, og det blev dermed kun et frispark til Newcastle. Det betød dog også farvel og tak til Junior Firpo, der med forseelsen fik sig sit andet gule kort.

Der blev kæmpet for alle tre point af begge mandskaber indtil allersidste fløjt, men ingen af holdene lykkedes med at få sig alle tre point, og kampen endte dermed 2-2.