A. Busch (86)
A. Sousa (63)
Tobias Bundgaard Christensen

Silkeborg undveg nederlag til sidst i første pokalsemifinale

Tirsdag aften bød på pokalfodbold i Silkeborg, hvor Silkeborg IF tog imod AaB i den første semifinale af to.
Silkeborg IF har vundet pokalturneringen en gang tilbage i 2001. Modstanderne fra AaB har vundet turneringen tre gange – senest i 2014, hvor de vandt ”The double”. Tirsdag aften var der pokalfodbold i Silkeborg, hvor begge hold skulle forsøge at tage det første skridt videre fra semifinalen.

I AaB har den seneste tid budt på snak om nedrykning fra Superligaen. Nu var tvivlen i stedet erstattet af forhåbninger om en pokalfinale. Det startede også godt for gæsterne fra AaB. I starten af første halvleg headede Nicklas Helenius bolden i netmaskerne. Kampens dommer, Jacob Karlsen, annullerede dog scoringen, da der blev begået frispark forinden af Rasmus Thelander. Dermed slap Silkeborg med skrækken, og Nicklas Helenius fik ikke gjort det onde mod sin gamle klub.

Udover det annullerede mål og et par fine chancer til henholdsvis Tonni Adamsen og Allan Sousa i begge ender, var første halvleg relativt chancefattig. Dermed kunne mandskaberne gå til pause med stillingen 0-0. Kent Nielsen reagerede ved at skifte tre mænd i pausen.

I det 62. minut kom der for alvor dramatik i kampen. Silkeborgs Lukas Klitten røg til jorden i AaB´s felt efter et skub fra Kristoffer Pallesen. Lukas Klitten gled ind i stolpen, og der blev kraftigt appelleret for straffespark. Det blev ikke givet, og i stedet lå bolden - mindre end et minut efter - i Silkeborgs mål. Det var AaB´s Allan Sousa, der var på pletten på en returbold, som han uden problemer kunne sende i mål til 1-0 for gæsterne.

Nico Mantl i AaB-målet havde ikke det store at se til helt frem til det 80. minut. Her kom han dog på arbejde efter en kæmpe dobbeltchance for hjemmeholdet. Mod slutningen af kampen pressede Silkeborg på. Det belønnede sig, da unge Alexander Busch headede bolden i netmaskerne efter et veludført frispark fra Kasper Kusk. Det endte uden flere mål på JYSK Park på trods af en yderst hektisk afslutning. Silkeborg fik reddet et 1-1-resultat til sidst. Dermed er der ingen forskel på de to hold inden returopgøret i Aalborg, som finder sted den 4. maj.