H. Lloris (14)
M. Ødegaard (36)
Niklas Gerster

Lloris-drop og Ødegaard-drøn afgjorde Nordlondon-derbyet

Arsenal slår et voldsomt hul ned til City med en derbysejr på udebane, og ligner i større og større grad en solid mesterskabskandidat.
Der var Nordlondon-derby på menuen i søndagens sidste Premier League-opgør. Tabellens nummer fem Tottenham bød rivalerne og topholdet fra Arsenal velkomne på Tottenham Hotspur Stadium.

Vi fik en bølgende start på kampen, hvor begge hold forsøgte at presse højt. Efter syv minutter havde Arsenal god succes med det, da Hugo Lloris og Clement Lenglet kludrede i opspillet. Det skabte en stor chance til Eddie Nketiah, som dog ikke kunne passere Lloris på den store mulighed.

Der gik dog ikke længe, før Tottenham kom længere ned i den lave forsvarsblok, da Arsenals intense og fremadrettede presspil fik dem ned at stå. Bolden kom dermed mere fast på Arsenal-fødder, men det blev en stor personlig fejl, der åbnede begivenhederne.

Bukayo Saka blev spillet fri på kanten, hvorefter han udfordrede og sendte et indlæg afsted. Bolden tog en lille afretning, men det ændrede ikke på, at Hugo Lloris lavede et fælt målmandsdrop. 0-1 og et meget uheldigt mål at indkassere for hjemmeholdet.

Der stod herefter næsten Arsenal på det hele i første halvleg, og deres intense pres kombineret med Tottenhams langsomme opspil gjorde, at der i perioder så ud til at være meget stor klasseforskel.

Midt i halvlegen fik vi en dobbeltchance, da Martin Ødegaard først havde et giftigt hug fra distancen, men denne nappede Lloris til gengæld flot. Kort efter var det så Thomas Partey, der hamrede en flugter afsted, men stolpen tog fra på en afslutning, som fortjente en bedre skæbne.

Arsenal virkede i det hele taget til at have et gear mere end Tottenham i dette London-opgør, og kort før pausefløjt øgede de til 2-0. Ødegaard kom igen på skudhold efter godt forarbejde fra Partey, og denne gang ramte nordmanden plet, da han sendte den fladt ned i det ene målhjørne.

Det lignede, at vi ville få en lang og ensidig affære, men ud af det blå var Harry Kane så tæt på at lave en kærkommen reducering før pausen, da Pierre-Emile Højbjerg sendte bolden ind i panden på Tottenham-topscoreren, men Aaron Ramsdale tog fint fra i målet.

På det efterfølgende hjørnespark gik så et kortvarigt sus igennem stadion, da hjemmepublikummet troede, at Højbjerg havde fået straffespark, da han væltede på hjørnesparksriposten. Men dommerfløjtet var i stedet et pausefløjt, så dramaet udeblev for nu.

Det lignede en sikker Arsenal-sejr ud fra første halvlegs tendenser, men Tottenham kom blæsende ud efter pausen, og vi fik en fodboldkamp igen. Kane havde en stor chance efter 50 minutter, da han efter et godt træk sendte et solidt skud afsted, som Ramsdale parerede.

I momentet efter spillede Kane så Ryan Sessegnon helt fri i venstresiden, og kun en formidabel fodparade fra Ramsdale afholdte Tottenham fra at reducere. Det lugtede af mål til Tottenham, som pressede på for at komme tilbage i derbyet.

Man fornemmede dog, at Tottenham skulle have kendt deres besøgstid og have scoret tidligt i anden halvleg, for efter et lille kvarter kunne de ikke holde dampen oppe i samme grad. Arsenal fik mere fat i kuglen, og kørte omstillinger – dog uden at blive særligt farlige.

I 70. minut blev Nketiah dog spillet helt fri, men han kiksede førsteberøringen, og kunne ikke lukke opgøret for Arsenal. Omkring samme tidspunkt kunne Tottenham glæde sig over, at deres offensive profil Richarlison blev skiftet ind efter at have haft et skadesfravær.

I slutfasen af opgøret samlede Tottenham dog kræfter til igen at sætte Arsenal under pres, og udeholdet kom på tæerne. Det blev dog ikke til de helt store muligheder i slutfasen, og Arsenal-sejren kom aldrig for alvor i fare. 0-2 blev slutresultatet i Nordlondon-derbyet.

Dermed øger Arsenal virkelig forspringet til Manchester City på 2. pladsen, som de nu har hele otte point ned til efter 20 spillerunder. Kursen er sat skarpt imod det, der kan blive det første mesterskab i 19 år for ”The Gunners.” Hjemmeholdet fra Tottenham måtte omvendt sande, at de har et stykke vej til toppen. Top fire ligner de realistiske målsætninger for ”Spurs.”