Fodbold nyheder

FCK-fangruppe vil forbyde ny 3. trøje

Af Nicklas Calvert

Fan-gruppen sektion 12 fraråder folk at benytte den nye 3. trøje på stadion.
Article image
Ritzau-Scanpix
Den københavnske fan-gruppe, sektion 12, har været i en del uvejr på det seneste. Senest med deres Olsen Banden tifo, hvor klokken på tifoen viste 13:12, en reference til udtrykket ”All cops are bastards”, oversat til dansk ”Alle politibetjente er røvhuller”.


I samme kamp mod Brøndby kunne man se et banner, hvor der stod ”hovedstaden mod elskovsreden”. Dette er en reference til sagen hvor Brøndby-hooligan Kevin Werner har forgrebet sig på mange unge brøndbyfans.
Nu er den gal igen med sektion 12. Tidligere i dag skrev de på instagram, at de ikke vil se klubbens nye, pink 3. trøje på lægterne, hverken på hjemmebane eller på udebane. De skriver således:


- Respekter klubbens farver!
Vi har stærke holdninger til hvordan vores tribune, ude som hjemme, fremstår visuelt. Kræfterne bag Sektion 12 har i årevis arbejdet målrettet og intensivt for at fremme brugen af klubfarver på tribunen og øvrige stadion. Vi ønsker ikke at se dette arbejde skæmmet af, at vores tribuner pludseligt bliver prydet af farver, der intet har med FCK eller vores moderklubber at gøre at gøre.


Dette har skabt meget debat i det københavnske fanmiljø, om hvor meget ”sektionen” kan tillade sig og diktere for andre fans. Mange brugere på debatforummet sidelinjen har tidligere brokket sig over topstyring blandt FCK’s fans.

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik