Fodbold nyheder

Ranieri giver verbale tæsk til Peter Schmeichel

Af Torsten Brix

Den danske keeper har ikke den korrekte opfattelse af, hvad der foregik, da historiske Leicester blev engelske mestre.

Article image
Ritzau-Scanpix

Peter Schmeichel skrev i 2021 i sin bog, at Leicesters mesterskab i 2015/16 ikke skyldtes manager Claudio Ranieri, men at det var en triumf skabt af spillerne. Om dette siger den aldrende træner i FourFourTwo:


- Den udtalelse siger vel mest noget om den person, der har udtalt det end om selve indholdet. Jeg har aldrig sagt, at det mesterskab var skabt af mig alene.

Da Ranieri kom til Leicester, ændrede han spillestil fra 3-5-2 til 4-4-2 og placerede Marc Albrighton i venstre side og opfandt et midterforsvar med Wes Morgan og Robert Huth. Derudover mener træneren også, at han gjorde andre tiltag.

- Efter at have set Riyad Mahrez spille nogle kampe flyttede vi ham til højre side, hvorfra han kunne trække ind i banen. Derudover begyndte jeg at give meget mere spilletid til Shinji Okazaki som makker til Jamie Vardy i stedet for Leonardo Ulloa.

- Efter et par kampe gav jeg en fast plads i startopstillingen til N’Golo Kante, hvilket gav en massiv ændring på holdet. Derudover gav jeg meget tillid til Christian Fuchs og Danny Simpson, som begge havde en fantastisk sæson.

Så masser af ændringer foretaget af Ranieri, som fortsætter med en klar hilsen til Peter Schmeichel:


- Der blev lavet en masse ændringer, og det er, hvad en manager gør. Jeg blev ansat til at skaffe 40 point og overlevelse i Premier League, så det gik vist meget bedre, end nogle havde håbet på.

- Jeg har altid sagt, at det er spillerne, der skal have kreditten for gode resultater og at træneren kommer i anden række.

Mere om Leicester

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik