Liverpool - Real Madrid

Europa: Champions League
Liverpool
Stade Auguste Delaune (Saint-Denis)Fuld tid0-1
Real Madrid V. Júnior (59)
OptaktLineupKampe

Liverpool – Real Madrid

Af Henrik Varbøl Andersen

Så er det endelig blevet tid til årets finale i Champions League, og der venter formentlig en lækkerbisken til alle fodbold gale fans lørdag aften.

Article image

Kommentar:
Sæsonens sidste europæiske finale står for døren, og de to bedste hold i denne sæsons Champions League Liverpool og Real Madrid krydser klinger. Senest de to hold mødte hinanden var over to kampe i 2021 sæsonen af Champions League, hvor det spanske storhold trak sig sejrrigt ud af opgørene.


De mødtes også i 2018 udgaven af finalen i Champions League, hvor den tyske målmand Loris Karius fik en meget uheldig hovedrolle. Sjovt nok er den tyske målmand stadig at finde i Liverpool, men finalen i 2018 blev hans endeligt i forhold til at erobre trøje nummer et hos ”The Reds”. Finalen dengang vandt Real Madrid 3-1.

En mindst lige så underholdende finale kan være i vente, da begge hold spiller fremadrettet og angrebslysten fodbold. Læg dertil at Liverpools største stjerne Mohamed Salah allerede har været i medierne og snakke om revanche. I 2018 måtte egypteren grædende forlade banen efter han blev skadet i en infight med Sergio Ramos.

Finalen bliver også en kamp mellem to af verdens bedste trænere i form af Jürgen Klopp og Carlo Ancelotti. Klopp står i sin tredje finale med Liverpool i den fornemme turnering, og det har foreløbig kastet en triumf af sig, mens Ancelotti kan prale af tre finalesejre i turneringen. To gange med AC Milan og en enkelt gang med Real Madrid i hans første periode i klubben.

Kigger man på de to holds nuværende form kommer englænderne i den bedste forfatning med sejre i de seneste fire kampe, hvis man tæller straffesparks sejren over Chelsea i FA-cup finalen med. Spanierne har i de seneste fire kampe blot hentet en enkelt sejr i den spanske liga, så måske en lille favoritværdighed hos Liverpool.

Finalen mellem de to bliver også en gentagelse af 1981 udgaven, hvor de to giganter også mødtes i Paris. En kamp som Alan Kennedy afgjorde til Liverpools fordel med sin scoring til 1-0, som blev finalens eneste.


Karantæner og skader:
Ingen af holdene er ramt af karantæner, men på skadesfronten er Liverpool ramt. Divock Origi som i den sidste Premier League-kamp på Anfield blev hyldet for sine otte år i klubben, inden han skifter til AC Milan, er skadet og med sikkerhed ude af opgøret. Joe Gomez, Fabinho og Thiago kæmper mod tiden, men det forventes at de to sidste bliver klar.

Carlo Ancelotti har en skades fri trup at vælge ud fra, og han har ovenikøbet haft muligheden for at hvile flere af stjernerne, da mesterskabet blev vundet for flere runder siden i Spanien.

Bud på kampens profil:
Der er så mange verdensstjerner at vælge i mellem på de to hold, så at udpege en vil blive særdeles svært. Hos Real Madrid er det dog de offensive profiler som Vinicius og Karim Benzema, der træder tydeligst frem, men også den belgiske målmand Thibaut Courtois kan få en afgørende rolle.

Hos Liverpool er der også masser af profiler, som der kan peges på. Mohamed Salah har allerede gjort det tydeligt, at han jagter en revanche, så mon ikke egypteren er sulten efter at få en afgørende rolle. Sadio Mane har dog været i fremragende form i foråret, og scoret mål på samlebånd, og sidst men ikke mindst, så skal vi ikke glemme Luis Diaz, som har taget Liverpool med storm.

Bud på kampens resultat:
Det bliver en intens og underholdende finale, hvor Liverpool trækker det længste strå med en 2-1 sejr. ”The Reds” har allerede spillet to finaler i denne sæson, og det har givet to trofæer til samlingen. Englænderne er i god form, og det formår de at udnytte til sejren.

Finalen spilles på Stade de France i Paris og fløjtes i gang kl. 21:00 af den franske dommer Clement Turpin.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66T. Alexander-Arnold
5I. Konaté
4V. van Dijk
26A. Robertson
14J. Henderson (C) ↪77
3Fabinho
6T. Alcântara ↪77
11Mohamed Salah
10S. Mané
23L. Díaz ↪65
Bænk
62C. Kelleher
9R. Firmino ↩77
18T. Minamino
20D. Jota ↩65
12J. Gomez
21K. Tsimikas
32J. Matip
7J. Milner
8N. Keïta ↩77
15A. Oxlade-Chamberlain
17C. Jones
67H. Elliot
Real Madrid
(4-3-3)
1T. Courtois
2D. Carvajal
3É. Militão
4D. Alaba
23F. Mendy
10L. Modrić ↪90
14Casemiro
8T. Kroos
15F. Valverde ↪86
9K. Benzema (C)
20V. Júnior ↪90
Bænk
13A. Lunin
7E. Hazard
11M. Asensio
18G. Bale
21Rodrygo ↩90
24M. Díaz
6Nacho
12Marcelo
17L. Vázquez
19D. Ceballos ↩90
22Isco
25E. Camavinga ↩86

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik