J. Matip (6), S. Mané (65)
Kenneth Nielsen

De kan stadig tro på trofæet

Liverpool kæmper en indædt kamp, for at hænge på Manchester City!
Op til aftens sene kamp mødte de to hold op med vidt forskellige forudsætninger, da Aston Villa ikke havde det store at spille for, hvorimod Liverpool SKULLE have tre point, hvis de fortsat skulle gøre sig forhåbninger om at vinde Premier League. Men hvis de fleste Liverpool-fans blot regnede med, at det blev en walk-over, så skulle de lige huske på, at vi ikke skal mere end lidt over et år tilbage, hvor Aston Villa udraderede Liverpool med 7-2!

Det skal være usagt, om de to hold forsøgte at genskabe endnu en kamp med hele ni-mål, men vi skulle ikke mere end små seks minutter ind i første halvleg, før der allerede stod 1-1 på kamptavlen! Denne livlige start var ligeledes et godt billede af åbningen på kampen, da det lignede to hold, som var klar på at underholde dagens tilskuere, da der var masser af tempo, og gode løb. Det energiske spil fortsatte i løbet første halvleg, og begge hold var ofte tæt på at komme frem til en scoring. Til trods for flere gode chancer kom der dog ikke flere mål, foruden et offside-mål til Liverpool, hvorfor en medrivende første halvleg endte 1-1.

Der var rigeligt med frispark i første halvleg, og der gik da også kun et lille minut i anden halvleg, før der allerede blev dømt endnu et, så det var stadig to tændte mandskaber, som mødte op efter pausen! I forhold til de første 45-minutter, så det ud til, at der var kommet en anelse mere struktur på spillet, og der kom derfor heller ikke ligeså mange mulige mål-sekvenser. Dette ændrede sig dog midtvejs i anden halvleg, da Sadio Mané kunne heade gæsterne på 1-2 med hans 15-Premier League scoring i denne sæson efter et flot oplæg fra Luis Diaz. Efter målet opstod der igen en kort periode, hvor spillet var mere åbent, men det tog ikke mange minutter før Liverpool igen satte sig på spillet, og kørte bolden rutineret rundt. Hen imod slutningen af kampen begyndte Aston Villa dog at bide fra sig igen - heriblandt et korrekt dømt offside-mål på Danny Ings - men de var ikke i stand til at omsatte deres chancer til en scoring, hvorfor Liverpool kunne rejse hjem med den livsvigtige sejr.

Med aftens sejr er Liverpool a point med Manchester City, som dog har en kamp i baghånden.