Kenneth Nielsen

Drama i Madrid

Chelsea viste sig at være det bedste hold, men var det nok til videre avancement?
Inden aftens kamp blev fløjtet i gang havde de fleste bookmakere ganske klare tanker om, hvem der var favorit, da Chelsea gav hele 8.50 pengene igen, hvis de gik videre!

Denne favorisering af Real Madrid skal naturligvis ses i lyset af deres sejr fra første kamp, men det var dog ikke tydeligt at se, at der skulle være nogen forskel på de to hold, da kampen først var fløjtet i gang, da det var en ganske jævnbyrdig åbning. Men efter de første ti minutter, tegnede der dog sig et billede af, at Real Madrid havde en ganske passiv tilgang til kampen, da de tilsyndeladende var komfortable med deres margen på to-mål ned til Chelsea, og de overlod derfor meget af initiativet og spillet til Chelsea. Dette medførte da også den konsekvens, at Chelsea kunne bringe sig i front, og nu var kampen for alvor åben! Et mål mere til det engelske mandskab og kampen skulle ud i forlænget. Resten af første halvleg forløb fortsat med Chelsea på bolden, hvor Real Madrid stod tilbage, hvilket ikke huede de spanske fans, som kviterede med piften og en masse buhen. 0-1 var pausestillingen og alt var således i spil.

Starten på anden halvleg bar præg af, at det var et engelsk hold, som SKULLE score et til mål, modsat værterne som fortsat stod med det ene ben i semifinalen, og det var derfor også Chelsea, som søgte at skabe tempo for at kreere den afgørende scoring. Og meget symptomatisk for dette, så tilsmiler heldet oftest dem, som søger det, og derfor kunne Chelsea ganske kort inde i anden halvleg bringe sig foran med to på et hjørnespark, som de nok slet ikke skullet have haft - hvis ikke hjemmefansene var nervøse før, så var de det nu! Det var som om, at alvoren endelig gik op for Real Madrid, og de spillede nu med langt nere nerve og pres i alle spillets facetter. Men bedst som det spanske storhold begyndte at dominere, kunne Chelsea, efter en omstilling, smide en spand iskold vand i hovedet på hjemmeholdet med en scoring til 0-3 - eller det troede man, indtil en kendelse for hånd på bolden blev dømt. Samme held havde hjemmeholdet dog ikke små ti minutter senere, da Chelsea igen scorede, og denne gang kunne dommeren ikke hjælpe dem, og derfor gik vi ind til det sidste kvarter med Real Madrid ude af Champions League! Men, men men.. Madrid kan man aldrig dømme ude, og ganske kort efter reducerede hjemmeholdet, og nu stod kampen endnu en gang til at gå i forlænget, hvilket også blev tilfældet.

Vi skulle ikke mange minutter ind i den forlængede spilletid, før en bestemt fransk talisman besluttede sig for at stemple ind med en scoring for hjemmeholdet, og Real Madrid stod dermed igen med det ene ben i semifinalen. En mærkværdig aften for Chelsea, som havde været klart bedste hold hele aften, men som altså på dette tidspunkt var ude af Champions League.

Selvom Chelsea forsøgte sig, så kom der ikke flere mål, og de forsvarende Champions League-mestre er derfor ude efter en aften, hvor de ellers viste sig at være det bedste hold.