V. van Dijk (8), A. Oxlade-Chamberlain (32), Fabinho (89)
Rasmus Ove

Genåbner Liverpool mesterskabskampen efter sejr på Selhurst Park??

Liverpool spillede søndag kl. 15 på Selhurst Park, hvor de startede dominerende, men endte med en spændende affære.
Indtil slutningen af december lignede det et “three horse race” om det engelske mesterskab. Men efter en reel Chelsea-krise lignede det mere, en kamp udelukkende mellem Liverpool og City som set i flere af de seneste sæsoner. Men pointtab i en dramatisk kamp mod Tottenham, et nederlag til Leicester og pointdeling mellem Liverpool og Chelsea så det pludselig ud til, at blive et mesterskab godt på vej til den blå del af Manchester.

Liverpool var hårdt ramt af covid-19, og har i starten januar sendt sine afrikanske stjerner til AFCON, derfor var der en frygt blandt Liverpool-fansene, at Liverpool i januar stort set kunne ødelægge grundstenene for en god sæson lagt de først måneder i sæsonen. Men trods en skidt første halvveg, kunne Liverpool igen sikre tre point i Premier League med 3-0 sejr over Brentford efterfulgt af en overbevisende præstation på Emirates der torsdag sikrede Liverpool en plads på Wembley i Carabao Cup finalen.

Søndag eftermiddag var opgaven Crystal Palace som igennem sæsonen har været en svingende omgang, men med flere individuelt dygtige spillere. En kamp Liverpool satte sig tungt på fra start. De første 35 minutter, var noget af det bedste Liverpool spil i sæsonen, siden 5-0 nedklapsningen af United på Old Trafford. Liverpool formåede at spille sig ud af Crystal Palace lette pres i starten af kampen, og spillede Palace rundt med hurtige kombinationer, hvor de konstant fandt plads mellem Palace spillerne. Det blev dog efter en dødbold allerede efter otte minutter, at Liverpool bragt sig foran. En fuldstændig umarkeret Virgil van Dijk kunne efter et perfekt hjørnespark fra Robertson brage bolden forbi Guaita i Palace målet til 1-0. Liverpool dominansen fortsatte, som i perioder spillede Palace helt ned i eget felt, og skabte chance på chance. Efter 32 minutter kom de efter et par hurtige kombinationer i højresiden ud af Palace presset, og fik lagt den over til en helt fri Robertson, der roligt kunne ligge et millimeterpræcist indlæg til Oxlade-Chamberlain der kunne gøre det til 2-0. De sidste ti minutter af første halvveg kunne Palace komme frem til et par chancer, efter flere sløset fejl fra blandt andet Matip og Firmino.

Efter pausen kom ørnen flyvende ud. Palace fik flere gange spillet sig forbi Liverpool intense pres, og fik lagt bolden bag Liverpool høje forsvarslinje. Dette skabte de første 15-20 minutter chance på chance, hvor særligt Olise på højre wing var helt fortryllende. Det var også Olise der tog det rigtige løb, og efter en fremragende dybdebold fra Schlupp, kunne smide den på tværs til Edouard der kunne lægge den i et tomt mål efter 55 minutter. Allison stod en fremragende kamp, som betød at Palace ikke fik udlignet, på flere af deres store chancer. Til sidst kunne Liverpool lukke kampen, da Trent Alexander-Arnold lagde en guddommelig bold over en halv banelængde i dybden til Jota, der løb sammen med målmanden. Efter et langt VAR gennemgang, og flere afspilninger for dommer Kevin Friend, blev der lidt kontroversielt dømt straffespark. Straffesparket blev sikkert eksekveret af Fabinho til kampens endelige resultat 3-1.

Efter Manchester Citys overraskende pointtab til Southampton i går, er mesterskabskampen måske åbnet lidt op igen. Liverpool ligger i skrivende stund ni point bag Manchester City med en kamp i baghånden, med mulighed for at indhente tre i deres indbyrdes opgør på Etihad i april.