D. Jota (35), A. Robertson (69), A. Robertson (77)
Henrik Varbøl Andersen

Forrygende storkamp i London trods Corona

Premier League-runden var præget af Corona, og blot en af fire kampe som kunne afvikles, var det klassiske stormøde mellem Tottenham og Liverpool, som nok vil trække VAR-overskrifter.
Thiago var seneste mand på Corona-listen i Liverpool, mens Jordan Henderson var ude med sygdom, som ikke var Corona-relateret. Hos hjemmeholdet Tottenham var Pierre-Emil Højbjerg ude, og det var første gang siden han skiftede til London-klubben. Der var ingen melding om, hvorfor danskeren var væk.

Kampen startede for fuldt tryk, og en stor hovedstødschance til Andy Robertson satte gang i en forrygende første halvleg, hvor der var masser af chancer i begge ender af banen. Hjemmeholdet virkede spillelystne efter de ikke havde været på banen i de seneste tre runder på grund af Corona.

Den ene omstilling efter den anden bølgede ned mod en storspillende Alisson. Efter 13 minutter bragte Harry Kane ”Spurs” i front på en omstilling, da han udnyttede en friløber og sikkert sendte bolden forbi den brasilianske mur, som måtte give fortabt.

Blot syv minutter senere var Kane dog heldig med ikke at ryge af banen, da han stemplede Andy Robertson på skinnebenet. Lidt underligt at VAR ikke hjalp den tydeligt overmatchede dommer Paul Tierney, som senere i kampen kom i yderligere fokus.

Alisson holdt Liverpool inde i kampen, og det kunne Diogo Jota så udnytte i den anden ende, da han flot steg til vejrs og headede Robertsons indlæg i nettet til udligning.

Kort efter burde samme Jota have fået et straffespark, da Emerson gik i ryggen på ham. Helt uforståeligt forblev fløjten og VAR tavs.

Både Kane og Delle Ali burde have givet hjemmeholdet føringen ved pausen, men det forblev 1-1 efter fremragende underholdning fra de to hold.

Anden halvleg åbnede lidt mere roligt, selvom tempoet fortsat var modbydeligt højt og nærkampene hårde. Efter en time satsede Klopp ved at sende Firmino ind på banen i stedet for den unge midtbanemand Tyler Morton.

70 minutter skulle der gå før næste scoring kom i opgøret. Hugo Loris fik først forhindret Mohamed Salah i at score, men returen hamrede Trent Alexander-Arnold på tværs, og i det lille felt stak Robertson hovedet frem og dirigerede bolden i kassen til 2-1 for ”The Reds”.

Hvor Alisson var den store redningsmand i første halvleg og det meste af anden, så lavede han en enkelt brøler efter 74 minutter, da han glidende ramte bolden med sit lår, og den sprang hen til en fri Heung-Min Son, som sikkert udnyttede målmandens eneste fejl i kampen og udlignende til 2-2.

Ligesom Kane forløb sig i første halvleg efter sin scoring, så gjorde Robertson fuldstændig det samme, da han savede benene over på Emerson blot syv minutter efter sin scoring. Tierney stangede en advarsel ud til skotten, men denne gang blandede VAR sig i dommen. Tierney blev kaldt ud til skærmen, og han ændrede sin beslutning til rødt.

Jürgen Klopp reagerede prompte og skiftede defensivt ud med blikket rettet mod det ene point. Kostas Tsimikas og Joe Gomez blev begge sendt ind i slutfasen, og det lykkedes gæsterne at holde Harry Kane og resten af ”Spurs”-offensiven væk.

Det var en tydelig frustreret Klopp som diskuterede heftigt med Tierney efter slutfløjtet, men han måtte så sandelig også prise sig lykkelig for Alisson, som trods sin ene fejl var en fantastisk redningsmand for ”The Reds”, og han holdt en sprudlende offensiv fra hjemmeholdet på blot to scoringer.

Antonio Conte har fået sat skik på hjemmeholdet, og de leverede en forrygende kamp, som trods de få kampe i runden uden tvivl var rundens bedste kamp. Nok også en kamp, hvor VAR igen vil trække en del overskrifter.