F. Tomori (29)
M. Salah (36), D. Origi (55)
Jonathan Kjær Troelsen

Liverpool-reserver knuser AC Milans Champions League-drømme

AC Milan levede ikke op til kravet om en sejr tirsdag aften, da italienerne hjemme på San Siro tabte til et reservespækket Liverpool-mandskab.
Den italienske storklub AC Milan er ude af europæisk fodbold for denne sæson, efter de tabte 2-1 på hjemmebane mod Liverpool tirsdag aften. Milaneserne ender på sidstepladsen i gruppe B, mens Liverpool omvendt er det første engelske hold nogensinde til at vinde samtlige seks kampe i Champions Leagues gruppespil.

Inden aftenens kamp var det et gæstende Liverpool-hold, som uagtet resultatet ville ende på gruppens førsteplads. Derfor var der også fundet plads til flere reserver i startopstillingen hvor spillere som Divock Origi, Takumi Minamino og unge Tyler Morton fik chancen fra start.

Efter en jævnbyrdig indledning var det milaneserne som kom i front efter en halv times spil, da midterforsvareren Fikayo Tomori noterede sig selv som målscorer. Et hjørnespark blev hverken ramt af forsvarende eller angribende spillere, og det overraskede Liverpool-målmand Alisson, som kun nåede at puffe til bolden, så den blev serveret for fødderne af engelske Tomori, der let kunne score.

Føringen varede ikke længe, for ti minutter før pausefløjt udlignede Mohamed Salah efter en ripost fra Mike Maignan i AC Milan-målet. Alex Oxlade-Chamberlain fik sin afslutning pareret, efter han havde snydt to forsvarsspillere, og så var målscorer Salah hurtigst på returen.

Flere scoringer kom der ikke efter de første 45 minutter, hvor ingen af holdene havde væltet sig i chancer. Ti minutter inde i anden halvleg kom Liverpool foran. Og nøjagtig som ved udligningsmålet var det en ripost, som udmøntede sig i 2-1-scoringen.

AC Milan-helten fra første halvleg, Fikayo Tomori, missede en tæmning foran sit eget straffesparksfelt, og så kunne Mane via en Maignon-redning se sin afslutning ryge over i panden på Divock Origi. Belgieren svigtede ikke, og så kunne han score for anden kamp i streg efter sit matchvindende overtidsmål mod Wolverhampton i weekenden.

Yderligere scoringer faldt der ikke, og så kunne Liverpool juble over at have maksimumpoint efter gruppespillet, som det første engelske hold i historien. AC Milan er færdige i europæisk fodbold for denne gang, og nu kan de fuldt ud koncentrere sig om de hjemlige pligter.