Wolverhampton - Liverpool

England: Premier League
Wolverhampton
Molineux StadiumFuld tid0-1
Liverpool D. Origi (90)
Lineup

Origi blev helten for Liverpool

Af Niels Nedergaard

Divock Origi blev den store helt, da Liverpool dybt inde i dommerens overtid sikrede sig en vigtig 1-0-sejr på udebane over Wolverhampton. Dermed er Liverpool i skrivende stund på førstepladsen i Premier League.

Article image
Ritzau-Scanpix

Lørdag eftermiddag fik mesterskabsaspiranterne fra Liverpool en tidlig julegave, da West Ham besejrede de direkte konkurrenter fra Chelsea med 3-2. Dermed kunne Jürgen Klopps mandskab spille sig op på førstepladsen i Premier League og dermed forbi Chelsea. Først skulle holdet dog selv på arbejde og tage en sejr over Wolverhampton, men det blev ikke så let endda.

Liverpool havde svært ved at åbne en solid Wolverhampton-defensiv op i første halvleg. Det var dog tæt på efter en halv times spil, da den tidligere Wolves-profil Diego Jota fik en stor mulighed på et hovedstød inde i hjemmeholdets felt, men Liverpool-angriberen svigtede og headede bolden forbi målet.

Kort før pausen kom Liverpool så frem til endnu en stor chance, da Andy Robertson brød godt igennem ude i venstre side og sendte bolden ind foran målet. Her lå både Sadio Mané og Mohamed Salah ganske frie, men på vidunderlig vis fik Roman Saiss afværget forsøget, da han kastede sig heroisk ned og i stedet gik bolden forbi målet. I stedet måtte Liverpool nøjes med at gå til pause med 0-0 på måltavlen, selvom de havde det meste af spillet i opgøret.

Liverpool startede anden halvleg bedst og forsøgte at få hul på bylden tidligt efter pausen. Allerede fem minutter efter pausen var Thiago tæt på at bringe gæsterne i front, men på en eller anden mærkelig vis fik José Sá i Wolves-målet reddet forsøget.

Skarpheden manglede denne lørdag for Liverpool, og bedste bevis på dette kom efter en times spil. Her fik Diego Jota en gigantisk chance for at bringe gæsterne i front. Angriberen kom fri inde i feltet, og havde både tid og plads til at sparke bolden i nettet eller aflevere til en holdkammerat, der kunne sende bolden det sidste stykke over stregen. Jota gjorde dog det eneste, han ikke skulle og sparkede bolden lige i maven på en af hjemmeholdets forsvarsspillere, som stod inde på stregen og agerede målmand, da José Sár var på skovtur.

Med fem minutter tilbage på dommerens ur kom gæsterne igen frem til en stor chance, da bolden tilfældigt dumpede ned for fødderne af Sadio Mané, men ikke senegaleseren havde heller ikke taget skarpheden med til Molineux Stadium denne lørdag.

Til sidst lykkedes det dog Liverpool at hive sejren i land - og det var hverken Mohamed Salah, Diego Jota eller Sadio Mané, der blev helten. I stedet dukkede indskiftede Divock Origi op dybt inde i dommerens overtid og sikrede Liverpool sejren. Dermed blev den belgiske angriber helten i en kamp, hvor skarpheden ellers manglede i store dele af opgøret. Med sejren er Liverpool oppe på førstepladsen i Premier League. Manchester City kan dog tage førstepladsen senere lørdag, hvis de formår at slå Watford.

Wolverhampton
(3-4-3)
1José Sá
23Max Kilman
16Conor Coady (C)
27Romain Saïss
22Nélson Semedo
8Rúben Neves
32Leander Dendoncker
3Rayan Aït Nouri ↪90
37Adama Traoré ↪88
9Raúl Jiménez
26Hwang Hee-Chan ↪79
Bænk
21John Ruddy
11Francisco Trincão ↩88
17Fábio Silva
77Chem Campbell
2Ki-Jana Hoever ↩90
64Hugo Bueno
10Daniel Podence
28João Moutinho ↩79
39Luke Cundle
Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
32Joël Matip
4Virgil van Dijk
26Andrew Robertson
14Jordan Henderson (C) ↪68
3Fabinho
6Thiago Alcântara
11Mohamed Salah ↪90
20Diogo Jota ↪82
10Sadio Mané
Bænk
62Caoimhin Kelleher
18Takumi Minamino
27Divock Origi ↩68
5Ibrahima Konaté
21Konstantinos Tsimikas
47Nathaniel Phillips
76Neco Williams
7James Milner ↩90
15Alex Oxlade-Chamberlain ↩82

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik