Fodbold nyheder

Hvem er Ralf Rangnick? Mød Manchester Uniteds måske kommende manager

Af Carl-Emil Bromose

Mange øjenbryn løftede sig, da flere store medier erfarede, at Ralf Rangnick bliver Manchester Uniteds nye midlertidige manager. Lær ham at kende her.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er ikke mere end fem dage siden, at Manchester United fyrede Ole Gunnar Solskjær som manager, efter længere tids skuffende resultater. På trods af massive rygter om Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane og Brendan Rodgers, melder flere store medier nu, at det bliver den 63-årige tysker, Ralf Rangnick, der tager midlertidigt over, indtil en ny permanent manager er fundet. Men hvem er Ralf Rangnick, og hvilken slags manager er han? Hvis du sidder med samme spørgsmål, skal du læse med her.Ralf Rangnick er en af de trænere, der anses for at have revolutioneret det moderne spil. I Tyskland har han været en stor inspirationskilde for mange trænere, og han har blandt andet ageret mentor for Liverpools Jürgen Kloop, Chelsea-manager Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann fra Bayern München med hans aggressive og høj-intensive spillestil. Den 63-årige tysker er før blevet refereret til som skaberen af spillestilen ”gegenpress”, som er en aggressiv og intens pressende spillestil. Jürgen Klopp har praktiseret netop ”gegenpress”-stilen med stor succes i både Borussia Dortmund og Liverpool.

Efter flere succesfulde trænerophold, i de lavere tyske divisioner, blev Ralf Rangnick udnævnt som Bundesligatræner i Stuttgart i 1999. Efter hans tid i Stuttgart var han træner i Hannover, hvorefter han tog til Schalke 04, hvor han i 2005 vandt den tyske pokalturnering og blev nummer to i Bundesligaen efter Bayern München. Efter en kort afstikker til Hoffenheim tog han retur til Schalke 04, hvor han i 2011 nåede semifinalen i Champions League. Her røg han ud til netop Manchester United.

I 2012 blev Ralf Rangnick udnævnt til fodbolddirektør i Red Bull-koncernen, hvor han fik ansvaret for tyske RB Leipzig og østrigske RB Salzburg. I sin tid som fodbolddirektør, overtog han også trænergerningen i RB Leipzig i 2015/16- og 2018/19-sæsonen, hvor han transformerede klubben til en topklub i Bundesligaen og en fast del af Champions League. Efter sin tid i Red-Bull, har han været udviklingschef i russiske Lokomotiv Moskva.

Nu er det kun et spørgsmål om tid om, hvornår Manchester United vil offentliggøre Ralf Rangnick som midlertidig manager. Efter sigende skulle tyskeren få en kontrakt på seks måneder, efterfulgt af en toårig konsulentstilling i den traditionsrige Manchester-klub.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik