Fodbold nyheder

Brøndby-træner hylder talent:
Passer godt til PL eller Bundesligaen

Af Niels Nedergaard

Niels Frederiksen har store roser til overs for profilen Morten Frendrup, som Brøndby-træneren mener har kvaliteterne til at spille i Premier League og Bundesligaen.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

Morten Frendrup har været en af de store profiler på Brøndby-mandskabet i denne sæson, hvor han har været en sikker skanse inde på midtbane og har samtidig fundet vej til netmaskerne to gange.

De gode præstationer er heller ikke gået ubemærket hen hos træner Niels Frederiksen, der mener, at den unge midtbanekomet har niveauet til at kunne begå sig i Premier League eller i den tyske Bundesliga i fremtiden. Det fortæller han i et interview med Discovery.

- Der er ingen tvivl om, at han skal stadig lægge på og lære nogle ting. Han har et meget højt niveau i sit defensive arbejde. Han har lagt rigtig meget på i sit spil med bolden, men der synes jeg stadig, han skal lægge noget på. Det er altid en balancegang, når man som ung spiller skal finde ud af, hvor man passer ind henne, siger Brøndby-træneren i et interview med Discovery, inden han tilføjer:

- Men umiddelbart synes jeg, at både tysk og engelsk fodbold kunne ligge fint til Morten. Men der vil være stor konkurrence, for de har mange af den slags typer. Så bliver spændende at se, hvad der sker, men foreløbig er han her, og så skal vi sørge for at gøre ham endnu mere klar til det næste, siger Niels Frederiksen, som håber, at han kan arbejde med Morten Frendrup i nogle år endnu, lyder det fra Brøndby-chefen.

20-årige Morten Frendrup hat kontraktudløb med Brøndby i sommeren 2023. Han har spillet 88 kampe for Brøndbys førstehold, og har samtidig lavet tre mål for de blågule. To af scoringerne er kommet i denne sæson, hvor midtbaneprofilen har fået lidt af et gennembrud i Superligaen med flere gode præstationer.

Morten Frendrup står samtidig noteret for fem optrædener for det danske U21-landshold. Han har tidligere været sat i forbindelse med et skifte til tyske Bayer Leverkusen, men det var aldrig rigtig tæt på at blive en realitet.

Mere om Morten Frendrup

Mere om Brøndby

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik