O. Villadsen (42)
N. Vallys (62)
Daniel Fisker

Intenst El Plástico endte uden vinder

Både FC Nordsjælland og Silkeborg IF var tændte, da de gik på banen til søndagens El Plástico-derby, som endte med en pointdeling.
FC Nordsjælland og Silkeborg IF leverede en eksplosiv start på sæsonens andet El Plástico-derby. Tilskuerne på Right to Dream Park kunne dermed drømme om endnu et målrigt opgør, som det var tilfældet i oktober måned – måske med modsat fortegn. Silkeborg vandt således sæsonens første El Plásrico-derby 4-1. De to mandskabers forsvarskæder gjorde dog, hvad de kunne for at forhindre endnu en målfest.

Silkeborg-mandskabet virkede rystede over at møde et hold, der var lige så ivrige efter boldbesiddelse, som oprykkerne plejer at være. Derfor tyede Silkeborgenserne ofte til lange afleveringer, og denne taktik var tæt på at give pote efter en halv times spil, hvor Nicolai Vallys blev sendt i dybden. FC Nordsjælland-målmanden Emmanuel Ogura håndterede dog den efterfølgende 1-mod-1-situation med bravur.

Efterfølgende var det træværket, som foreløbig holdt FC Nordsjælland inde i kampen, og herefter så det ud som om, at Jonas Jensen-Abbew begik straffespark på Niklas Helenius. Den efterfølgende VAR-gennemgang konkluderede dog, at den høje angriber var offside forud for straffesparkssituationen. Efter straffesparksforskrækkelsen klokkede Silkeborg-forsvareren Andre Calisir i det, hvilket gav Oliver Rose-Villadsen en chance, wingbacken ikke kunne undgå at score på.

Silkeborg-mandskabet, der udgjorde en stor trussel i første halvleg, kunne ikke høste frugterne af deres angrebsiver, før der var spillet godt og vel en time i Farum. Vallys, som også var tæt på at finde vej til netmaskerne i første halvleg, havde den fornødne kynisme til at udplacere Ogura med en førstegangsberøring.

Hverken FC Nordsjælland eller Silkeborg så ud til at være tilfredse med et uafgjort resultat, så begge mandskaber satsede på at tilkæmpe sig sejren. Silkeborg kom frem til de største chancer i kampens sidste halve time, men Ogura var stærkt medvirkende til, at FC Nordsjælland trods alt fik et enkelt point med fra søndagens El Plástico. Værternes krampetrækninger i kampens døende minutter førte heller ikke til en scoring.