Alisson (4), T. Alexander-Arnold (41), D. Origi (83)
Daniel Jensen

Første nederlag i 26 kampe - West Ham besejrede Liverpool

Der var topopgør i Premier League, da rækkens nummer tre og fire tørnede sammen på London Stadium.
Med Chelseas pointtab i går kunne Liverpool spille sig tættere på førstepladsen, da de her til aften var rejst sydpå for at møde et West Ham-mandskab, der har været en af de helt store overraskelser i denne sæson og som med en sejr kunne gå forbi Liverpool i tabellen.

Hjemmeholdet kom dog også flyvende fra start, og allerede efter tre minutter bragte de sig foran med 1-0. Pablo Fornals svingede et hjørnespark ind i feltet, og bolden fik lov til at sejle urørt i mål efter Alisson ikke kunne komme op til den. Angelo Ogbonna var inde og genere den brasilianske målmand, men både VAR og dagens dommer var enige om, at det ikke var nok til et frispark.

Efter målet var West Hams gameplan ret klar. Står dybt med mange mænd bag bolden og kør kontra, når muligheden byder sig. Hjemmeholdet fik dog aldrig rigtig kørt kontraerne, og det betød også, at Liverpool sad massivt på spillet.

På trods af, at Liverpool havde bolden stort set hele tiden, blev de dog aldrig for alvor farlige. Derfor skulle der også en dødbold til, da gæsterne fik udlignet til 1-1 efter 41 minutter. Trent Alexander-Arnold var Liverpool bedste spiller i første halvleg, og det var også ham, der smukt sparkede udligningen i mål. Gæsterne fik et frispark på kanten af feltet, og her trillede backen bolden til Mohamed Salah, der lagde den til rette for Alexander-Arnold, hvorefter englænderen sparkede bolden uden om muren og i mål.

West Ham viste efter udligningen, at de godt kunne andet end at stå dybt, og Michail Antonio var også lige ved at komme alene igennem med Alisson, men desværre for hjemmeholdet mistede han kontrollen over bolden, og Liverpool slap med skrækken.

Holdene gik derfor til pause med stillingen 1-1.

Fem minutter inde i anden halvleg, var West Ham endnu en gang tæt på at score efter et hjørnespark. Fornals slog bolden ind i det lille felt, og igen kunne Alisson ikke komme ud til den. Det gjorde Craig Dawson til gengæld, men midtstopperen måtte se sit hovedstød blive afvist af overliggeren.

Blot to minutter senere burde Sadio Mané så have bragt Liverpool foran. Andrew Robertson slog et perfekt indlæg ind i fødderne på senegaleseren, men kantspilleren sendte sin afslutning lige på Lukasz Fabianski, der fik pareret.

Efter lidt over en time blev der scoret i kampen igen, og det var hjemmeholdet, der bragte sig foran med 2-1. Mané smed bolden væk i opspillet og så gik det hurtigt den anden vej. Jarrod Bowen førte bolden glimrende frem og sendte Fornals alene afsted i dybden. Spanieren sendte en flad afslutning afsted mod det lange hjørne, som Alisson kun lige fik fingerspidserne på, og så hoppede bolden det sidste stykke over stregen.

Ti minutter senere scorede hjemmeholdet endnu en gang. Bowen slog et hjørnespark til bagerste stolpe, og her stod Kurt Zouma helt fri og headede sit første mål ind som West Ham-spiller og gjorde det til 3-1.

Otte minutter før tid blev spændingen dog sparket ind i opgøret igen. En løs bold endte for fødderne af Divock Origi, der smart lige vippede bolden til siden og hamrede til bolden. Den afslutning var så god, at den strøg ind i det lange hjørne, og så stod der 3-2 i London.

I overtiden fik Liverpool også en kæmpe chance for at udligne, da Mané fik et helt frit hovedstød tæt fra mål, men senegaleseren sendte sit forsøg langt forbi den ene stolpe. Det blev også kampens sidste chance, og West Ham vandt dermed med 3-2.

Med sejren går West Ham forbi Liverpool i tabellen, og de er nu nummer tre med 23 point - et point foran dagens modstander fra Liverpool.