Europa: Champions League
FT
1 - 3
(1 - 0)
Dortmund
Ajax
M. Hummels (29), M. Reus (37)
D. Tadić (72), S. Haller (83), D. Klaassen (90)
Asbjørn Steffensen

Optakt: Dortmund - Ajax

Indkast.dk kigger frem mod onsdagens topkamp i Champions Leagues gruppe C mellem Dortmund og Ajax.
Kommentar:
Andet opgør i denne sæsons Champions League mellem de to underholdende og angrebs-ivrige mandskaber, Dortmund og Ajax, finder sted onsdag aften. Første opgør i Amsterdam endte noget overraskende med at blive en decideret magtdemonstration af hjemmeholdet, der viste, hvordan hollandsk total-fodbold bør spilles og smadrede Dortmund hele 4-0 og erobrede lagde sig alene i front i gruppen.

Den tyske storklub fra Ruhr-distriktet vil for alt i verden forsøge at rette op på forrige opgørs store nederlag foran minimum 80.000 hjemmefans i Dortmund. I afklapsningen mod Ajax havde kun Dortmund kun en opskrift på chancer - Erling Håland. Nordmanden var farlig på de chancer han fik i løbet af kampen og udgjorde som den eneste en fare mod et velspillende Ajax-mandskab.
I den hjemlige tyske Bundesliga ligger Die Schwarzgelben godt med i toppen kun ét point efter førerholdet Bayern München. Dortmund har længe haft et problem med at lukke en del mål ind, hvilket de på det sidste har rettet op på, ved at være solide bagi. Offensivt skal Håland, Marco Reus og Thorgan Hazard nok lede an og forsøge at gøre livet surt for Ajax-forsvaret.

De hollandske mestre gav i sidste opgør mod Dortmund en fremvisning i, hvordan total-fodbold skal spilles. Ajax stod utrolig højt med deres to backs, mens deres midtbane roterede og rykkede frem. Dette kunne Dortmund slet ikke dæmme op for, der specielt var sårbare på kanterne. Udover at blæse fremad og hele tiden angribe deres modstandere har Ajax også fået etableret en god defensiv, hvilket kun to indkasserede mål i 11 Æresdivisie-kampe og et enkelt i Champions League vidner om.
I angrebet har Sebastian Haller vist sig at være et perfekt indkøb, da han både kan score selv og sætte sine medspillere op. På midtbanen styrer den serbiske anfører, Dusan Tadic, de offensive takter og elsker en god assist. I midterforsvaret har Lisandro Martinez og Jurrien Timber gjort det absolut fremragende som før nævn, og lader næsten intet gå forbi dem.

Karantæner og skader:
Dortmund:
Soumaila Coulibaly, Raphael Guerreiro, Nico Schulz, Marcel Schmelzer, Mateu Bauza, Emre Can, Mahmoud Dahoud, Giovanni Reyna.

Ajax:
Andre Onana, Maarten Steekelenburg, Noussair Mazraoui, Sean Klaiber, Zakaria Labyad.

Bud på kampens profil:
Det måske lidt kedelige ville være Erling Håland, da nordmanden altid formår at være farlig ligemeget omstændighederne. Et friskt bud her fra redaktionen lyder derfor på Ajax unge brasilianer, Anthony, der er driblestærk og med garanti vil holde Dortmunds backs beskæftiget gennem 90 minutter.

Bud på kampens resultat:
Alt peger på, at vi får mål i denne kamp - højst sandsynligt flere af slagsen. To angrebsivrige hold, der kæmper for førstepladsen i deres gruppe. Offensivt råder begge hold over målfarlige herrer, der vil gøre alt for at komme på måltavlen. Dortmund har en hjemmebane-fordel og med deres mange højlydte fans i ryggen, vil de trække det længste strå. 3-2 til det tyske hjemmehold lyder buddet fra Indkast.dk's redaktion.

Kampen bliver fløjtet i gang onsdag aften klokken 21:00 på Signul Iduna Park i Dortmund og kan ses på Viaplay.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER