Fodbold nyheder

Dopingramt keeper tilbage for Ajax

Af Niels Nedergaard

Ajax-målmanden Andre Onana må igen træne med førsteholdet, efter han tidligere på året blev idømt en karantæne på ni måneder for doping.

Article image
Ritzau-Scanpix

Snart kan Andre Onana igen se frem til at vogte buret for Ajax, hvis han ellers kan tilspille sig en plads i holdets startopstilling.

I februar måned i år blev den 25-årige camerouner ellers tildelt en karantæne på 12 måneder, da der var blevet fundet spor af stoffet Furosemide i målmandens urin. Onanas klub, Ajax, valgte dog at anke dommen, og derfor blev karantænen nedsat til ni måneder.

Nu har Ajax-keeperen dog snart overstået sin karantæne, som officielt udløber 4. november, hvor han må spille kampe igen. Reglerne siger dog også, at man må påbegynde træningen to måneder før karantænes udløb. Dog må man ikke træne med førsteholdet.
Derfor har Andre Onana siden september trænet med klubbens U23-hold, men nu kan camerouneren på ny vogte buret på træningsbanen for klubbens førstehold.

Hos Ajax er man da også glade for at have Onana til rådighed igen.

- Ingen af os er glade for den situation, som karantænen har skabt, men vi skal heller ikke være naive. Andre er en fantastisk målmand, der har betydet meget for Ajax, og han er fit. Fra september kunne han træne i Ajax igen, og det gør han med fuld dedikation hver eneste dag. Det er vigtigt for Ajax, at vi har en god og bred trup til rådighed, og den er der også plads til Andre i. Så fra i dag er han med førsteholdet på træningsbanen, siger Ajax’ cheftræner, Erik ten Hag, til klubbens hjemmeside.

Andre Onana spillede senest en kamp for Ajax 31. januar i år, inden han altså blev suspenderet. Han har spillet 204 kampe for den hollandske storklub og har samtidig holdt 83 clean sheets.

Mere om André Onana

Mere om Ajax

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik