FC København - PAOK

Europa: Europa Conference League
FC København K. Grabara (9), P. Mas (80)
ParkenFuld tid1-2
PAOK Sidcley (19), A. Živković (38)
Lineup

Klodset FCK-indsats kostede førstepladsen

Af Daniel Fisker

Et FC København-mandskab i undertal kunne ikke stille ret meget op imod gæsterne fra PAOK, som dermed overtog førstepladsen fra ”Løverne”.

Article image

FC København – og især Kamil Grabara – kom skidt fra land i aftenens Conference League-kamp, da den polske målmand, efter en klodset forsvarsindsats, endte med at bruge hænderne udenfor feltet, hvilket resulterede i et rødt kort. Karl-Johan Johnsson stemplede dog ind, da han leverede en fantastisk redning på det efterfølgende frispark.

31-årige Johnsson formåede dog kun at holde stand i 10 minutter, før PAOK udnyttede overtallet, da venstrebacken Sidcley Ferreira headede gæsterne fra Grækenland i front. Peter Ankersen var overbebyrdet, da han skulle tage sig af to PAOK-spillere, mens Johnsson var chanceløs i FCK-målet.

Ankersen var dog trods alt, hvor han skulle være, da PAOK-angriberen Karol Swiderski stjal bolden fra Ankersen på midten af banen, og så fik højrebacken travlt. Han spurtede ned mod FCK-målet, hvor Swiderski formåede at løbe udenom Johnsson. Den polske angriber tog sig dog lidt for god tid på sin løbetur, hvorfor Ankersen kunne nå ind i det tomme FCK-mål og forhindre PAOK i at udbygge deres føring.

FCK-mandskabet fik tilsyneladende mere og mere mod på at spille fodbold – på trods af at være i undertal. ”Løverne” leverede et fornuftigt presspil i en længere periode, indtil midtbanetalentet Andri Baldursson mistede bolden, hvilket gav PAOK lov til at udnytte overtallet endnu en gang. Det efterfølgende angreb gjorde det muligt at bringe sig foran 2-0, før dommeren blæste til pause.

FC København leverede en tålmodig start på anden halvleg, men FCK’erne og PAOK mistede deres fokus på spillet efter en times spil, hvor det europæiske opgør kortvarigt blev afbrudt, så nogle af spillerne kunne fjerne de mange sorte affaldssække, som hvirvlede rundt på banen.

FCK-mandskabet i undertal var fastfrosset i perioder af anden halvleg, hvor københavnerne dog for alvor var farlige på hjørnespark og i forbindelse med indlæg. I første omgang følte Jonas Wind sig snydt for et straffespark, da han blev ramt i hovedet af Alexandros Paschalakis’ handske. Det var dog i stedet den græske målmand, som blev tilkendt et frispark.

Lidt senere var det Ankersen, som forsøgte sig med et indlæg. Dette indlæg blev dog også headet væk af PAOK-forsvaret, men Pep Biel stod parat til at tage sig af nedfaldsbolden. Den spanske kreatør leverede en formidabel flugter, som endte i det nederste målhjørne.

Et par minutter senere var endnu et hjørnespark ved at blive gunstigt for FCK, da Lukas Lerager ved at sikre FCK et enkelt point. Midtbanedynamoen havde placeret sig perfekt og stod helt fri, da han kastede sig ned i et hovedstød, som dog blev reddet på målstregen af Paschalakis.

Selvom FCK sendte det ene indlæg efter det andet ind i PAOK-feltet, men københavnerne formåede alligevel ikke at sikre sig et point i undertal, hvilket foreløbig betyder, at FCK er bortvist fra førstepladsen. Den 4. november er det FCK’s tur til at besøge PAOK.

FC København
(4-3-3)
1Kamil Grabara
22Peter Ankersen
5Davit Khotcholava
20Nicolai Boilesen (C)
2Kevin Diks
12Lukas Lerager
18Andri Fannar Baldursson ↩17
8Ísak Jóhannesson ↩74
16Pep Mas
23Jonas Wind
24William Bøving Vick ↩11
Bænk
21Karl-Johan Johnsson ↪11
31Johan Guadagno
7Luther Singh ↪17 ↩84
28Rasmus Winther Højlund ↪84
3Pierre Bengtsson
4Ruben Gabrielsen
19Bryan Oviedo
26Marios Oikonomou
38Elias Jelert Kristensen ↪74
30Hákon Haraldsson
39Daniel Haarbo
PAOK
(4-2-3-1)
31Alexandros Paschalakis (C)
13Lucas Taylor
6Enea Mihaj
49Ioannis Michailidis ↩74
16Sidcley Ferreira Pereira
44Anderson Esiti
22Stefan Schwab ↩64
14Andrija Živković
21Diego Biseswar ↩74
28Alexandru Mitriță ↩87
9Karol Świderski ↩83
Bænk
64Christos Talichmanidis
88Živko Živković
47Chuba Akpom ↪83
70Georgios Koutsias
5Fernando Varela ↪74
19Eleutherios Lyratzis
7Omar El Kaddouri ↪64
8Douglas Augusto Soares Gomes ↪74
10Thomas Murg ↪87
20Adelino André Vieira Freitas
38Kyriakos Giaxis
65Ioannis Konstantelias

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik