AGF - AaB

Danmark: Superligaen
AGF F. Brandhof (45)
Ceres Park & Arena (Århus)Fuld tid1-0
AaB
LineupReferatVideo

AGF sled sig til tre point i den jyske klassiker mod AaB

Af Asbjørn Steffensen

AGF tog i mod de nordjyske rivaler fra AaB en våd mandag aften og sled sig til de tre point.

Article image

Regnet havde silet ned hele dagen i Aarhus, men lige omkring klokken 19 blev det afløst af raketter, der lyste himlen op. Der var altså lagt en op til en speciel aften på et udsolgt Ceres Park i det sydlige Aarhus, hvor den jyske klassiker mellem de to traditionsrige klubber, AGF og AaB, skulle løbe af stablen.

De to hold har hver især haft to forskellige indledninger på sæsonen. AGF har ikke været overbevisende og lå inden kampen tredjesidst. AaB derimod har spillet flot fodbold i første halvdel af Superligaens grundspil og kunne med en sejr ånde FC København i nakken i topstriden.

Efter 12 minutter fik udeholdet fra Nordjylland en kæmpe dobbelt-chance. Efter en omstilling fik AaB’s serbiske angriber, Milan Makaric, viklet sin afslutning på stolpen, hvorefter Ivar Fossum sparkede riposten i sidenettet.

Som kampen udviklede sig, kom der mere tænding på og modstanderne gik hårdt til hinanden, og efter 25 minutter havde dommer Jakob Sundberg allerede delt fire advarsler ud. Hjemmeholdets mange højlydte fans gjorde også alt for at påvirke dommeren og dannede generelt en fed kulisse med de mange fyldte sæder.

Efter massiv AGF-dominans de første 45 minutter scorede hjemmeholdet endelig dybt i første halvlegs tillægstid. Patrick Mortensen lagde bolden af med brystet til Frederik Brandhof, der flot sendte bolden i kassen til pausestillingen 1-0.

I anden halvleg kom udeholdet AaB lidt mere med i kampen. Alligevel var det AGF, der fik netmaskerne til at blafre efter en times spil. Thorsteinsson fik banket bolden i kassen på tæt hold, men islændingens mål blev efter VAR-gennemgang annulleret.

Anden halvleg kunne ikke helt leve op til de første 45 minutters intensitet og niveau. AaB forsøgte at spille sig gennem AGF's kæder, mens hjemmeholdet levede mest på omstillinger. Indskiftede Patrick Olsen fik en fin mulighed for at udbygge hjemmeholdets føring, men forsøget gik snævert forbi mål.

AaB kom ikke synderligt tæt på en udligning til trods for et højt pres til slut i kampen. Derfor kunne AGF forsvare føringen hjem og trække sig sejrrigt ud af den jyske klassiker på en våd mandag aften med 20.000 fans på Ceres Park i Aarhus.

AGF
(4-3-3)
1Jesper Hansen
26Anthony D'Alberto
37Sebastian Hausner
4Yann Bisseck
19Eric Kahl ↩81
27 ↩81
6Nicolai Poulsen
29Frederik Brandhof
7Mustapha Bundu ↩89
9Patrick Mortensen (C)
17Jón Thorsteinsson ↩81
Bænk
36Daniel Andersen
21Dawid Kurminowski
5Frederik Tingager ↪81
15Oliver Lund ↪81
10Patrick Olsen ↪81
11Gift Links ↪89
20Zachary Duncan
AaB
(3-4-1-2)
1Jacob Rinne
4Mathias Ross ↩48
26Rasmus Thelander (C)
5Daniel Granli ↩89
2Kristoffer Pallesen ↩76
14Malthe Höjholt
6Pedro Ferreira
3Jakob Ahlmann ↩46
8Iver Fossum
7Aleksandar Trajkovski
9Milan Makarić ↩60
Bænk
22Andreas Hansen
11Tim Prica ↪60
15Anders Hagelskjær ↪46
16Magnus Christensen
17Kasper Kusk ↪76
18Louka Andreasen ↪48
25Frederik Børsting ↪89

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik