Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niels Nedergaard

Medie: Forbyder bettingreklamer på trøjer i PL

Fremover kan Premier League-klubberne muligvis se frem til at måtte spille uden et bettingfirmas logo på brystet. Den britiske regering arbejder nemlig på at afskaffe bettingreklamer fra klubbernes spilletøj, skriver Daily Mail.
Debatten om sport og betting har raset i mange år. Alligevel benytter mange fodboldklubber sig af sponsorer fra forskellige bettingfirmaer, hvor firmaernes logo klart og tydeligt kan ses på kamptrøjen.

Herhjemme benytter FC København sig blandt andet af dette, hvor de har Unibet som en af deres hovedsponsorer, og hvor logoet flashes ihærdigt på forsiden af trøjen.

I England er der ligeledes en række klubber, som benytter sig af dette. Hele ni klubber i den bedste engelske række har således en sponsor fra et bettingfirma på spillertrøjen, men det vil den britiske regering nu lave om på.

I hvert fald hvis man skal tro det tabloide engelske medie Daily Mail, som erfarer netop dette. Mediet skriver, at den britiske regering senest til vinter vil vedtage, at klubberne ikke længere vil kunne benytte sig af et bettingfirma som sponsor på kamptrøjen. Regelændringen kan ske som et led i en stramning af betting-lovgivningen i England, og det kan altså også komme til at gå ud over flere af de engelske klubber i Premier League.

Til gengæld vil en ændring muligvis først træde endegyldigt i kræft i 2023. Dette skyldes, at forslaget først skal vedtages, mens der herefter vil gå et par måneder, hvor det øverste parlament i England skal behandle sagen til bunds. Dermed har klubberne stadig lidt tid at gå på, inden de skal se sig om efter en ny navnesponsor på forsiden af trøjen.

I øjeblikket har ni klubber i Premier League et bettingfirma som sponsor på forsiden af deres trøjer. Det drejer sig om West Ham, Wolverhampton, Watford, Newcastle, Southampton, Brentford, Leeds, Crystal Palace og Burnley.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER