Fodbold nyheder

Laporta med udbrud:
Sender syngende lussing mod La Liga-præsident

Af Anders Bjørn

Barcelonas præsident Joan Laporta er ude med en heftig kritik af La Ligas præsident Javier Tebas efter sidstnævnte har været ude mere flere beskyldninger mod storklubben.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den omdiskuterede CVC-aftale i spansk fodbold, som omhandler TV-rettighederne i La Liga, har været genstand for stor splittelse, og nu har La Liga-præsident Javier Tebas givet et større interview til den spanske avis Sport. Her sagde Tebas bl.a., at Barcelona i første omgang var for aftalen, men at Real Madrids præsident Florentino Perez har påvirket dem til at stemme nej. Ydermere påstår Tebas, at Lionel Messis exit i Barcelona ikke skyldes økonomien, hvilket ellers har været den offentlige forklaring.

Joan Laporta har dog ikke ladet disse udtalelser gå uset hen. I et interview med Barca TV retter han en bredside mod Tebas:

- Jeg synes, hans udtalelser er upassende for en ligapræsident.

- I stedet for at lede efter harmoni og forståelse, så kigger han (Javier Tebas, red.) efter konflikter og konfrontationer. Han har en syg besættelse af at se, hvordan han kan skade Barca og dens værdier, men vi catalanere kender ham allerede.

- Han siger, at Messi kunne være blevet i Barca, men har en hovedrolle i, at Messi ikke blev, da han var for ivrig efter, at vi skulle have overskud.

- De øvrige ligaer har været mere fleksible, så klubberne har kunne holde på deres vigtigste spillere, siger Laporta blandt andet.

Laporta forklarede endvidere, at Barcelona skulle bruge 110 procent af klubbens indtægter på Messis løn, og ifølge Financial Fair Play-reglerne må La Liga-klubberne maksimalt bruge 70 procent af indtægterne på løn.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik