Fodbold nyheder

Super Cup-trofæet bliver engelsk eller spansk i aften

Af Philip Sinkbæk Jensen

I aften tørner sidste års Champions League-vinder, Chelsea, og sidste års Europa League-vinder, Villarreal, sammen, når Super Cup-finalen spilles i Belfast.

Article image

I aften er Thomas Tuchel og Chelsea draget til Windsor Park i Belfast, Nordirland, hvor Unai Emery og Villarreal venter i Super Cup-finalen.

Chelsea slog bekendt Manchester City i Champions League-finalen sidste år, da ’the Blues’ vandt 1-0 på en scoring af Kai Havertz, og har dermed spillet sig til den første plads i Super Cup-finalen.

Chelsea vandt Super Cup’en i 1998, da holdet slog Real Madrid 1-0. Efterfølgende har klubben haft svært ved at vinde titlen, hvor det er blevet til nederlag i 2012, 2013 og 2019 til henholdsvis, Atletico Madrid, Bayern München og Liverpool, hvor de sidste to nederlag har været i straffesparkskonkurrencer.

Villarreal slog bekendt Manchester United i Europa League-finalen, der ligeledes måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence. Her scorede Villarreal på samtlige 11 spark inden at Manchester Uniteds keeper, David de Gea, brændte englændernes 11. forsøg, og dermed fik 'Den Gule Ubåd" en plads i sin første Super Cup-finale.

Chelseas Mateo Kovacic har vundet Super Cup’en to gange med Real Madrid, og kroaten er mere end klar til at få endnu et trofæ på CV'et:

- Dette er en klub, hvor det handler om at vinde i, fortæller Kovacic, og fortsætter:

- Vi er her, for at gøre det, og i morgen (i dag, red.) har vi allerede en mulighed for at løfte sæsonens første trofæ. Vi vil gøre alt for at være på vores højeste niveau, da vi skal spille mod en værdig modstander, for at vinde vores første kamp i sæsonen, udtaler Kovacic til Sky Sports.

Også cheftræneren i Villarreal, Unai Emery, har kommenteret på Villarreals chancer for at tage endnu et europæisk trofæ hjem til Spanien:

- Vi spiller for at vinde endnu en titel, siger Unai Emery, og fortsætter:

- Det er en belønning at skulle spille mod sidste sæsons Champions League-vindere – den bedste klub i verden. Det bør give os noget ekstra motivation og ærgerrighed for at se det som en udfordring og se, hvor vi står denne sæson, når vi skal spille Champions League, udtaler Emery til Sky Sports.

Kampen kan ses på TV3+ og ViaPlay, og har kampstart kl. 21.00

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik