AaB - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
AaB
Aalborg Portland ParkFuld tid0-1
FC Midtjylland Júnior Brumado (28)
LineupReferat

Brumado skaffede Bo Henriksen den første sejr

Af Daniel Jensen

FC Midtjylland skulle i dag forsøge at rejse sig ovenpå nederlaget til OB, da de tørnede sammen med AaB.

Article image
Ritzau-Scanpix

AaB hentede et fortjent point i Parken, imens FC Midtjylland storskuffede, da de på hjemmebane tabte til OB. AaB skulle derfor forsøge at bygge videre på den flotte start, og FC Midtjylland skulle tilbage på sporet, da Aalborg Portland Park i dag lagde græstæppe til starten på runde to i Superligaen.

Det var gæsterne, der kom bedst fra start, og efter ti minutter burde Júnior Brumado også have bragt midtjyderne foran. Den brasilianske angriber modtog bolden i feltet og fik skabt god plads til sig selv. Han forsøgte at lægge bolden over i det lange hjørne, men han måtte først se stolpen afvise hans forsøg og derefter Jacob Rinne slå bolden væk på stregen.

Fire minutter senere troede gæsterne, at de var kommet foran efter et hjørnespark. Bolden blev slået til bagerste stolpe, og den duel vandt Erik Sviatchenko og headede bolden tilbage ind i det lille felt. Her stod Mikael Andersson rigtig placeret, og så var det intet problem for islændingen at bringe FCM foran med 1-0. VAR tjekkede det dog igennem, og de fandt en korrekt offside i situationen.

Lige før kampen rundede den halve time kom målet så, og det var gæsterne, der fortjent bragte sig foran. Paulinho tog en fantastisk tur ned ad venstresiden, og med et fladt indlæg fandt han Brumado, der lige havde fundet sig lidt plads tæt under mål. Angriberen sparkede til bolden første gang, og ved hjælp af indersiden af stolpen bragte han FCM foran med 1-0.

AaB havde ikke det store at byde ind med i løbet af de første 45 minutter, og FCM gik derfor fortjent til pausen med en føring i bagagen.

Hjemmeholdet skulle ud og jagte efter pausen, men det var stadigvæk FCM, der kom frem til alle chancerne. Bare ti minutter inde i anden halvleg havde gæsterne haft flere forsøg, der på en god dag havde udbygget føringen.

Et kvarter før tid kom AaB frem til deres første reelle chance. Jonas Lössl kom skævt ud til en bold, og så faldt den ned til Tim Prica. Det var en spids vinkel, og svenskeren kunne ikke rigtig få kontrol over bolden, så Lössl nåede tilbage på stregen, og Prica sparkede bolden i sidenettet.

FC Midtjylland havde kampen fuldstændig under kontrol og blev sjældent sat under pres. I overtiden fik indskiftede Awer Mabil en gylden mulighed for at gøre det til 2-0, da Anders Dreyer spillede ham fri i en omstilling. Rinne kom dog hurtigt ud af sit mål og tog sig af afslutningen.

Kampen sluttede derfor 1-0 til FC Midtjylland.

AaB
(4-2-3-1)
1Jacob Rinne
2Kristoffer Pallesen ↩79
26Rasmus Thelander (C)
4Mathias Ross ↩79
3Jakob Ahlmann ↩65
8Iver Fossum
16Magnus Christensen ↩46
17Kasper Kusk
18Louka Andreasen
30Rubén Herraiz ↩18
11Tim Prica
Bænk
22Andreas Hansen
9Milan Makarić ↪79
15Anders Hagelskjær ↪65
6Pedro Ferreira
14Malthe Höjholt ↪18
25Frederik Børsting ↪46
35Marcus Serup Hannesbo ↪79
FC Midtjylland
(5-3-2)
1Jonas Lössl
6Joel Andersson
14Henrik Dalsgaard
28Erik Sviatchenko (C)
35Juninho
29Paulinho ↩65
10Evander da Silva Ferreira
74José Brumado ↩76
34Mikael Anderson ↩87
36Anders Dreyer
7Pione Sisto ↩87
Bænk
16Elias Rafn Olafsson
48Mads Kristian Hansen
2Dion Cools ↪65
5Daniel Høegh
11Awer Mabil ↪76
35Charles Rigon Matos ↪87
37Raphael Onyedika Nwadike ↪87

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik