Belgien - Italien

Europa: EM
Belgien R. Lukaku (Str. 45)
Allianz ArenaFuld tid1-2Tilskuere: 12.984
Italien N. Barella (31), L. Insigne (44)
LineupReferatVideo

Italien sender Belgien ud af EM

Af Stefan Lindahl

I EM-slutrundens hidtil bedste fodboldkamp spillede Italien sig i semifinalen for anden gang på tre EM-slutrunder, da de kvartfinalen besejrede Belgien.

Article image

Fredagens anden kvartfinale stod mellem Italien og Belgien, og den blev spillet i München på Allianz Arena. Det helt store tema op til kampen var, om de belgiske profiler Kevin De Bruyne og Eden Hazard blev spilleklar. Det gjorde førstnævnte, som også startede inde, imens at Hazard ikke var indskrevet i belgiernes trup.

De to hold har meget sjældent for vane at tabe fodboldkampe. Inden aftenens opgør havde Belgien ikke tabt i 13 kampe i træk. Italien havde dog lidt flere. Hvis de ikke tabte, ville det være kamp nummer 32 i streg uden nederlag.

Hvis man før kampen var i tvivl, om det var to gode fodboldhold, som tørnede sammen, så var man allerede i kampens begyndelse ikke længere i tvivl. Kampen blev spillet i et meget højt tempo med få tekniske fejl. Generelt var begge hold ganske velspillende i den ekstremt underholdende affære.

Da kampen havde sat sig, så var det tydeligt, at belgierne var farligst i omstillingsspillet, når de fik fanget italienerne for langt fremme. Særligt to gange måtte Gigio Donnarumma hive store redninger ud af ærmet for at holde belgierne fra scoringer.

Italien derimod ville rigtig gerne have bolden, og havde også spilovertaget i de første 45 minutter. I kampens begyndelse havde italienerne dog svært ved at finde huller i en tætpakket belgisk defensiv.

Efter en halv times spil lykkedes det så italienerne at finde et hul. Et hurtigt taget italiensk frispark forvirrede belgierne, som ikke fik sendt bolden væk. Lige pludselig var Nicolo Barella fri med bolden i feltet, og sendte kuglen ind bag Thibaut Courtois.

Scoringen tvang belgierne til at rykke deres presspil lidt højere op på banen, og det skabte mere plads til et velspillende italiensk landshold. Kort før halvleg udnyttede Lorenzo Insigne det. Den italienske offensiv-profil snød Youri Tielemans langt nede på belgiernes banehalvdel, og da resten af belgiernes forsvar bakkede, så hamrede Insigne til bolden, og sendte den over i det lange målhjørne.

Selv om halvlegsfløjtet ikke var langt væk, så nåede belgierne at reducere inden. Doku, som erstattede Eden Hazard i den belgiske startopstilling, blev nedlagt af Giovanni Di Lorenzo i det italienske felt, og det kastede et straffespark af sig. Romelu Lukaku udnyttede sikkert muligheden fra de elleve meter.

I anden halvleg fortsatte mandskaberne i det høje tempo, og det blev kun yderligere bekræftet, at EM’s hidtil bedste kamp blev spillet i aften. De to mandskaber fortsatte med at forkæle med lækkert fodboldspil.

Belgierne lagde fra anden halvlegs start et tungere pres på Italien. Især hurtige Doku på belgiernes højre kant havde italienerne svært ved at håndtere, og flere gange snød han sin direkte oppasser. Der manglede dog hver gang lige det sidste.

Med en halv time tilbage blev det så rigtig farligt foran det italienske mål. Italienerne blev fanget i ubalance, og De Bruyne blev spillet fri i feltet. Den belgiske profil fandt Lukaku i det bagerste område, men den belgiske mål-magers afslutning blev afvist på målstregen af Leonardo Spinazzolas ene ben. Tyve minutter før tid fik belgierne en lignende mulighed, men igen fik belgierne ikke sendt bolden ind i italienernes mål.

I denne fase af kampen fik vi også dagens uheldige situationer. I det 69. minut blev Nacer Chadli skiftet ind, og blot fem minutter senere måtte belgiernes landstræner skifte ham ud igen med en skade. Blot tre minutter senere var også italienerne tvunget til udskiftning, da den velspillende venstre back Spinazzola ligeledes måtte udgå med skade.

Belgien forsøgte i kampens afslutning at presse Italien mere og mere. Det lykkedes dog ikke for belgierne, og derfor må de forlade turneringen efter en tabt kvartfinale ligesom i 2016. Italien derimod spiller sig i semifinalen for anden gang på tre EM-slutrunder, hvor de skal møde Spanien.

Belgien
(3-4-2-1)
1Thibaut Courtois
2Toby Alderweireld
3Thomas Vermaelen
5Jan Vertonghen (C)
15Thomas Meunier ↩69
8Youri Tielemans ↩69
6Axel Witsel
16Thorgan Hazard
7Kevin De Bruyne
25Jeremy Doku
9Romelu Lukaku
Bænk
12Thomas Kaminski
13Matz Sels
20Christian Benteke
23Michy Batshuayi
24Leandro Trossard
4Dedryck Boyata
18Jason Denayer
11Yannick Carrasco
14Dries Mertens ↪69
19Leander Dendoncker
22Nacer Chadli ↪69 ↩73
26Dennis Praet ↪73
Italien
(4-3-3)
21Gianluigi Donnarumma
2Giovanni Di Lorenzo
19Leonardo Bonucci
3Giorgio Chiellini (C)
4Leonardo Spinazzola ↩79
18Nicolò Barella
8Jorginho
6Marco Verratti ↩74
14Federico Chiesa ↩90
17Ciro Immobile ↩74
10Lorenzo Insigne ↩79
Bænk
1Salvatore Sirigu
26Alex Meret
9Andrea Belotti ↪74
11Domenico Berardi ↪79
20Federico Bernardeschi
13Emerson ↪79
15Francesco Acerbi
23Alessandro Bastoni
25Rafael Tolói ↪90
5Manuel Locatelli
12Matteo Pessina
16Bryan Cristante ↪74

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - Sporting CPChampions League - Milan - Atlético MadridChampions League - Paris SG - Manchester CChampions League - Porto - LiverpoolChampions League - Real Madrid - SheriffChampions League - Atalanta - Young BoysChampions League - Bayern München - Dynamo KievChampions League - Benfica - BarcelonaChampions League - Juventus - Chelsea