Fodbold nyheder

Over 240.000 har skrevet under:
Skal Frankrig - Schweiz spilles om?

Af Daniel Fisker

Mindst 240.000 mennesker er ikke tilfredse med afviklingen af Kylian Mbappés straffespark, som sendte Frankrig ud af EM-slutrunden.

Article image

Det var EM-slutrundens hidtil største overraskelse, da Schweiz slog Frankrig ud af den igangværende EM-slutrunde. Frankrig var foran 3-1, inden Schweiz udlignede, hvorfor ottendedelsfinalen til syvende og sidst skulle afgøres i straffesparkskonkurrence.

Schweiz var foran 5-4 i den afgørende straffesparkskonkurrence, da Kylian Mbappé gik til bolden og skulle sparke franskmændenes femte straffespark. Verdens nok største talent var selvskrevet til at score, men Yann Sommer endte med at redde Mbappés forsøg fra 11-meterpletten.

Borussia Mönchengladbach-målmanden jublede dog ikke lige med det samme – kampens dommer skulle først godkende Sommers redning, men skulle han nu også have gjort det? Mere end 240.000 har ifølge Marca skrevet under på, at kampen skal spilles om.

Utilfredsheden går ud på, at Yann Sommer ikke fulgte reglerne, da han præsterede den for Frankrig skæbnesvangre redning. Reglerne foreskriver, at målmænd mindst skal have en fod placeret på mållinjen, når de står over for et straffespark.

UEFA er tilsyneladende ikke villige til at arrangere en omkamp mellem Frankrig og Schweiz, fordi sammenslutningen stoler på dommerens – og VAR-dommernes – afgørelse. Alt tyder derfor på, at Schweiz – som planlagt – skal spille kvartfinale mod Spanien fredag aften.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik