ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Raheem Sterling kan miste vant startplads

Af Philip Sinkbæk Jensen

England-manageren, Gareth Southgate, har oftest givet Raheem Sterling en plads i startopstillingen for ‘Three Lions’, men efter Southgates principper, så står Sterling ikke til at blive valgt under EM-slutrunden.

Article image
Ritzau-Scanpix

26-årige Raheem Sterling har altid været at foretrække af England-manageren, Gareth Southgate, der har anvendt Sterling 29 gange i sin managertid. Kun Harry Kane på 33 optrædener under Southgate kan slå Sterling, der dog alligevel ser ud til at blive fravalgt en startplads under EM-slutrunden til fordel for mere velspillende Jack Grealish og Phil Foden.

Nedturen for Sterling kommer på det værst tænkelige tidspunkt under en EM-slutrunde, som englænderen har været medvirkende til at spille England i. Sterling har således spillet de seneste 25 betydningsfulde landskampe for England, når man ekskluderer træningskampe, og har kun være udeladt én gang mod Montenegro i 2019 efter en episode med kollegaen Joe Gomez.

Sterling har været ude i kulden i Manchester City siden marts, hvor det ikke er blevet til de mange mål og assists, som ellers kendetegner angriberen. Dog har han slået til i de få minutter, som det er blevet til, hvilket har fået Phil Foden til at udtale sig om den hurtige kantspiller og den tvivl, der er omkring ham:

- Hans mål taler for sig selv. Raheem kan blive en meget vigtig spiller for os, siger Foden til Daily Mail, der som klubkammerat ved, at Sterling har gjort det godt til træning i Manchester City og har haft sine gode indhop i løbet af den forhenværende sæson.

De største grunde til, at Sterling må se sig bænket under EM, er netop Phil Foden og Jack Grealish. Alternativet i Foden skal findes i den unge spillers ærgerrighed på banen samt det output i mål og assists, som Foden leverer. Derudover er Grealish også garant for at levere på landsholdet, der har den folkelige opbakning med sig. Der skal derfor meget til at udfordre Foden, der i fysiske træk sammenlignes med legenden, Paul Gascoigne, og Jack Grealish, der er folkets mand.


Mere om Raheem Sterling

Mere om Manchester C

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik