Fodbold nyheder

ØSTRIG - Jagten på første sejr

Af Konrad Cornelius Rasmussen

Østrig træder ind til turneringen med én drøm. Nemlig endelig at vinde en kamp til et europamesterskab. Tiden vil vise om ørnene kan opnå denne bedrift, men Alaba og de andre østrigere vil kæmpe med alt, hvad de har.

Article image
Ritzau-Scanpix

Franco Foda og hans 26-mands trup er nu klar til endelig at bryde forbandelsen og komme videre fra gruppespillet. Østrig har kun deltaget ved Europamesterskaberne to gange de seneste 20 år. Udover kun at være kvalificeret to gange, er det endnu ikke blevet til nogle sejre eller en viderekvalificering fra gruppespillet. Tørsten efter sejr og succes i gruppespillet er derfor stor. Franco Foda har således også udtaget en trup med forhåbninger om en billet videre til knockoutkampene.

Ser man på Østrigs gruppe C, så er mulighederne for en videre kvalificering også gode. Østrig starter turneringen ud med at møde Nordmakedonien. Et hold Østrig allerede i kvalifikationen slog henholdsvis 2-1 og 0-4. Dernæst venter den hårde kamp i gruppen, når Østrig tørner sammen med Holland, som uden tvivl er gruppens favorit til førstepladsen. Til sidst venter Ukraine, hvor Østrig på papiret burde tage en sejr. Der er altså udsigt til endelig at kunne bryde forbandelsen og få ikke blot en sejr, men en viderekvalificering i turneringen.

De 26 spillere, der skal bringe Østrig videre fra gruppespillet er udtaget. Iblandt er flere interessante navne og gengangere fra Østrigs Euro-2016 trup. Det er blandt andet David Alaba, Julian Baumgartlinger, Marcel Sabitzer og Marko Arnautović. Truppens overordnede niveau er dog hævet siden 2016 og udgangspunktet er langt bedre. Størstedelen af spilleren tørner til dagligt ud for Bundesliga-klubber, dog har en enkelt Championship spiller sneget sig med, nemlig målmanden Daniel Bachmann. Derudover er Shanghai Port og repræsenteret i form af Marko Arnautović. Kun to spillere fra den østrigske liga.


Profil
Med sine 28 år og mange trofæer med Bayern München er David Alaba nok den største stjerne på det Østrigske hold. Med sine fantastiske færdigheder på venstrebacken såvel som midtbanen, er Alaba en vigtig del af holdet. Alaba har lige spillet sin sidste kamp for Bayern München og har nu gennemført et klubskifte til Real Madrid, som fastslår Alabas fortsatte høje niveau.


Træner
Træner Franco Foda plejer at spille formationen 4-2-3-1, hvor Andreas Ulmer har overtaget David Alabas venstreback, i takt med at Foda plejer at rykke Alaba op på venstre midt. Foda skal træffe beslutningen om at spille Marko Arnautović eller Sasa Kalajdzic på toppen. To giftige angribere, der er sultne efter mål. Sasa Kalajdzic, der kommer fra en stærk sæson med 16 mål og 6 oplæg i 33 kampe i Bundesligaen, ser ud til at være favoritten til angriberpositionen. Dog skal man ikke udskrive jokeren Marko Arnautović for hurtigt. Den erfarne Østriger har mange kvaliteter og kan bestemt også være farlig foran målet. På den offensive midt ligger Sabitzer, der skal fodre angriberen med bolde og ligge presset, hvilket er en vigtig del af det Østrigske spil. Franco Foda og hans mandskab er nemlig fokuseret på at have bolden meget og presse hårdt når de mister den. Med de to hårdtarbejdende midtbanespillere Julian Baumgartlinger og Stefan Ilsanker er der plads til at David Alaba og Valentino Lazaro kan skabe plads på kanterne og slå indlæggene. I forsvaret er

Forventet startopstilling
Bachmann
Lainer - Dragovic - Hinteregger - Ulmer
Baumgartlinger - Ilsanker
Lazaro - Sabitzer- Alaba
Arnautović


Truppen
Målmænd
Heinz Lindner (Basel)
Pavao Pervan (Wolfsburg)
Alexander Schlager (LASK)
Daniel Bachmann (Watford)

Forsvar
Aleksandar Dragovic (Bayern Leverkusen)
David Alaba (Bayern München)
Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt)
Stefan Lainer (Borussia Monchengladbach)
Andreas Ulmer (Red Bull Salzburg)
Christopher Trimmel (Union Berlin)
Stefan Posch (Hoffenheim)
Phillipp Mwene (Mainz)
Philipp Lienhart (Freiburg)
Marco Friedl (Werder Bremen)

Midtbane
Husein Balić (LASK)
Julian Baumgartlinger (Bayern Leverkusen)
Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt)
Valentino Lazaro (Borussia Monchengladbach)
Alessandro Schopf (Schalke 04)
Florian Grillitsch (Hoffenheim)
Konrad Laimer (RB Leipzig)
Louis Schaub (Luzern)
Xaver Schlager (Wolfsburg)
Christoph Baumgartner (Hoffenheim)

Angreb
Marcel Sabitzer (RB Leipzig)
Michael Gregoritsch (Augsburg)
Karim Onisiwo (Mainz)
Adrian Grbic (Lorient)
Saša Kalajdzic (Stuttgart)
Marko Arnautović (Shanghai Port)Mere om Østrig

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik