StillingReferat
Christian Bang Jensen

0-0 på Camp Nou: Advantage Real Madrid

På et solbeskinnet, men mennesketomt Camp Nou, blev den store sæsonfinale mellem FC Barcelona og Atletico Madrid afviklet, og resultatet sender matchbolden videre til… Real Madrid.
Den spanske mesterskabskamp er ekstraordinær tæt i denne sæson, hvor FC Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid alle er inden for to point inden de sidste fire runder. Lørdag eftermiddag mødtes de to første i en direkte duel om at skaffe sig et mindre forspring inden slutspurten sættes ind på den iberiske halvø, men opgøret præsenteret også et paradoks. For ingen af de to kompetente kunne nøjes med ét point, da matchbolden i så fald ville tilfalde Real Madrid, der søndag aften møder Sevilla.

Atletico Madrid kom ind til opgøret med visheden om, at man i tiden under Diego Simeone aldrig havde vundet et opgør på Camp Nou. 12 gange har Los Colchoneros spillet på Barcelonas hjemmebane med ’Cholo’ som træner uden det er blevet til sejr. Omvendt var det netop på Camp Nou, at Atletico Madrid i 2014 vandt deres seneste spanske mesterskab efter et uafgjort opgør i sidste spillerunde.

Denne gang gik gæsterne ind med et to points forspring og et bedre indbyrdes regnskab end Barcelona, og derfor var Lionel Messi, Antoine Griezmann og Gerard Pique tvunget frem for at jagte sejren. Men selvom hjemmeholdet kom frem til enkelte gode muligheder, især takket være en velspillende argentinsk troldmand, så var det alligevel gæsterne, der var tættest på at komme foran.

Yannick Carrasco, Luis Suarez og Marcos Llorente var alle tæt på, men chancerne blev reddet af Marc-Andre ter Stegen i Barça-målet. Derfor gik de to titelaspiranter til pause med stillingen 0-0 og Atlético Madrid i førersædet.

Kampbilledet fortsatte i starten af anden halvleg, hvor gæsterne i perioder pressede på, og hvor FC Barcelona var godt spillende, men ikke farlige foran Jan Oblaks mål. I takt med at tiden gik forsvarede Los Colchoneros sig godt, og selvom Barça prøvede at satse lidt mod slutningen, og Atletico Madrid kunne komme i hurtige omstillinger, gik den største chance til Lionel Messi på frispark. Argentineren smashede bolden forbi mål, og dermed sluttede kampen, som den startede, 0-0.

Resultatet betyder, at Real Madrid, med en sejr søndag vil kunne bringe sig på førstepladsen, da Los Blancos er bedre indbyrdes end Atlético Madrid, som begge vil have 77 point inden de sidste tre runder.