ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Kevin de Bruyne præsenterer uortodoks metode til kontraktforlængelse

Af Philip Sinkbæk Jensen

Manchester City sikrede sig i april Kevin de Bruyne frem til 2025, der markerede en revolutionerende forhandlingsmetode i international topfodbold, hvor spilleren forhandler uden agent. Nu forklarer de Bruyne tankerne bag.

Article image
Ritzau-Scanpix

I april stod den 29-årige belgiske midtbanestjerne, Kevin de Bruyne, overfor forhandlinger om kontraktforlængelse med Manchester City, hvor midtbanespilleren frabedte sig involvering fra sin tidligere agent, Patrick de Koster, der nogle måneder forinden var blevet arresteret efter mistanke om deltagelse i pengehvidvaskningssager.

Kevin de Bruyne stod derfor selv for sine kontraktforhandlinger, der dermed vækkede opmærksomhed for fodboldverden. Denne tilgang var aldrig set før i samme omfang af penge spil, hvilke satte spørgsmålstegn ved midtbanestjernens forhandlingsevner og dømmekraft. I et interview med Sky Sports fortæller belgieren nu om metoden og forberedelserne til kontraktforhandlingen, der endte med at give de Bruyne en forlængelse til 2025 med 3,5 millioner kroner i løn om ugen, der går midtbanespilleren til den dyrest betalte City-spiller.

Af uortodokse metoder til kontraktforhandlingen anvendte de Bruyne et analysefirma, der med data kunne sammensætte et fremtidsbillede af City-holdet, der kunne indikere, hvordan det kan passe omkring de Bruyne som spiller, og om de Bruyne vil få en vigtig rolle på sigt:

- Det var mest baseret på, hvordan holdet vil blive opsat i fremtiden sammenlignet med andre hold baseret på alder, kontrakter, holdstruktur… og afslutningsvis, hvordan jeg kan hjælpe holdet med at rykke fremad, siger de Bruyne til Sky Sports, der yderligere forklarer, at statistik udelukkende ikke kan anvendes til at beskrive en spillerprofil:

- Det (statistik, red.) er en del livet nu. Det er meget anderledes end for ti-femten år siden, hvor fodbold bare blive set med det blotte øje, og alle kunne anvende øjentesten til at sige, at spillere spillede godt eller dårligt, som nærmest for dét, siger de Bruyne om at anvende statistik for egent vedkommende, når det kommer til at demonstrere, om fremtiden i klubben holder spilleren relevant på sigt.

Kevin de Bruyne har yderlige en formidable statistik for ’the Citizens’, der i indeværende sæson af Premier League har skabt allerflest chancer samt kreeret flest assists pr. kamp. Statistik eller ej, så forhandlede Kevin de Bruyne sin egen kontrakt på en måde, så aldrig er set fra en topspiller før.

Mere om Kevin De Bruyne

Mere om Manchester C

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik