B. Cristante (75), Ibañez (90)
R. Malinovskiy (26), R. Gosens (69)
Stefan Lindahl

Ineffektivitet og rødt kort koster Atalanta point i Rom

Atalanta var i kontrol, og skabte over 20 målchancer på udebane imod Roma. Et rødt kort til Robin Gosens kostede dog for gæsterne, som efter udvisningen ikke kunne holde deres 1-0-føring hjem.
Torsdag aften tog et Roma-hold i formmæssig krise imod Atalanta i den italienske Serie A. Hjemmeholdet Roma havde før aftenens kamp kun vundet en af deres seneste fem Serie A-kampe. Samtidig måtte klubbens træner Paulo Fonseca se bort fra flere normale startere, som var ude med skader.

Roma har derudover altid store problemer med Atalanta i Rom. Det er syv år siden, at Roma sidst har slået Bergamo-klubben på egen bane.

Anderledes godt ser det ud for gæsterne fra Atalanta. Før aftenens kamp havde Bergamo-klubben vundet ni af deres seneste ti kampe i den bedste italienske fodboldrække. Danske Joakim Mæhle var med fra start for gæsterne, og NOGET.

Kampen startede med to hold, som begge spillede frisk fodbold, og pressede hinanden højt på banen. Som første halvleg skred frem fik Atalanta dog det offensive momentum. Det gav et hav af muligheder til gæsterne. Flere gange kom Duvan Zapata tæt på en scoring, men Pau Lopez i Roma-buret fik holdt bolden ude af nettet.

Atalanta fik dog udnyttet deres momentum. Den ukrainske offensiv-spiller Ruslan Malinovskyi blev spillet fri i feltet af wingbacken Robin Gosens, og han forpassede ikke muligheden for at komme på tavlen. Derfor gik Atalanta til halvleg med en 1-0-føring i den italienske hovedstad.

I anden halvleg kom Roma lige så godt ud, som de kom ud til de første 45 minutter. Der gik dog ikke længe, før at Atalanta igen fik overtaget. Gæsterne væltede sig simpelthen i chancer, og havde et hav af muligheder for at udbygge deres føring. Den største tilfaldt indskiftede Luis Muriel, som fra kort afstand tordnede bolden ved siden af Roma-buret.

Roma kom bedre med, som kampen nærmede sig sin afgørende fase. Robin Gosens inviterede Roma endnu mere ind i opgøret, da han kom for sent i en tackling på Romas Jordan Veretout, og blev udvist.

Med et kvarter tilbage af opgøret levede klichéen “Når du ikke udnytter dine chancer, så bliver du straffet i den anden ende” op til sit fulde. Roma-midtbanespilleren Bryan Cristante bragede ud af ingenting til bolden langt udefra. Læderet susede forbi både venner og fjender, og havnede til sidst bag Atalanta-keeperen Pierluigi Gollini.

Roma jagtede efter udligningen den matchvindende scoring. Hjemmeholdet lagde et massivt pres på Atalanta, og var faktisk tæt på at nuppe alle tre point. Edin Dzeko havde en gylden mulighed for at sikre romerne de tre vigtige point i kampen om top fire, men hans afslutning blev afvist af Gollini.

Til aller sidst i opgøret fik Atalanta så muligheden, da Roger Ibanez gav et frispark på kanten feltet. Tacklingen kostede et rødt kort til Roma-forsvaren, som minuttet forinde havde modtaget sin første advarsel. Frisparket, som blev kampens sidste aktion, bragede Muriel dog langt over mål.

Derfor slutter kampen 1-1. Det betyder, at Atalanta deler tredjepladsen med Juventus efter denne spillerunde. Roma har stadig ti point op til top fire, og har fortsat ikke slået et af de andre hold i top syv i indeværende sæson.