Tottenham - Southampton

England: Premier League
Tottenham G. Bale (60), S. Heung-Min (Str. 90)
Tottenham Hotspur StadiumFuld tid2-1
Southampton D. Ings (30)
LineupReferat

Son sikrede Ryan Mason sejren i Tottenham-debut

Af Daniel Jensen

Ryan Mason stod i dag for første gang i spidsen for Tottenham, da de fik besøg af Southampton i London.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter fyringen af manager José Mourinho havde fansene håbet på, at holdet ville komme ud med fornyet energi, men allerede efter to minutter burde Southampton være kommet foran. Gæsterne tog et hurtigt frispark, og efter et indlæg stod Mohammed Salisu helt fri. Hugo Lloris diskede dog op med en stor redning, og på returen leverede franskmanden en endnu større en af slagsen. Bolden endte nemlig lige for fødderne af Che Adams, men Lloris formåede på en eller anden måde at holde angriberens afslutning ude af nettet.

Kampene bølgede frem og tilbage, men efter en halv time faldt kampens første mål. Southampton fik et hjørnespark, og det tog James Ward-Prowse sig af. Dødboldsspecialisten fik lagt en perfekt bold til forreste stolpe, hvor Danny Ings dukkede op. Angriberen fik et godt træf på bolden, og så sejlede hans hovedstød ind via stolpen i det lange hjørne.

Det var ikke meget Tottenham kom frem til, men i overtiden af første halvleg, fik de alligevel en stor mulighed for at udligne. Son fik lagt bolden på tværs efter et indlæg, og inde i feltet stod Lucas Moura forholdsvis fri. Brasilianerens afslutning var dog langt under kvalitet, og bolden blev tordnet mange meter over mål.

Dermed gik Tottenham til pause bagud med 1-0.

Tottenham kom meget bedre ud efter pause, og de begyndte at sætte sig på spillet. Efter en times spil skulle det også give pote. Son fik lagt bolden af til Lucas inde i feltet, men brasilianerens afslutning blev blokeret. Bolden landede for fødderne af Gareth Bale, der med hans godt venstreben elegant fik lagt bolden over i det lange målhjørne fra en spids vinkel og udlignede til 1-1.

Hjemmeholdet var som forvandlet, og et kvarter før tid fik de bolden i nettet igen, da Son på glimrende vis sparkede bolden ind bag Alex McCarthy efter en indlæg fra Sergio Reguilon. Jublen forstummede dog hurtigt, da kampens dommer blev kaldt ud til VAR-skærmen for at tjekke for en offside på Lucas, da spærrede for Southampton-keeperens udsyn. Det blev der vurderet, at han gjorde, og så blev målet annulleret.

Tre minutter før tid fik Tottenham dog hjælp af VAR. Moussa Djenepo fik sat en fuldstændig vanvittig tackling ind på Reguilon på kanten af feltet. Det blev i første omgang vurderet til et frispark, men efter en tur hos VAR vidste billederne, at det blev begået inde i feltet. Fra pletten var det intet problem for Son at sparke modsat af McCarthy, og så var Tottenham foran 2-1, hvilket også blev kampens resultat.

Tottenham går med sejren op på en aktuel sjetteplads i Premier League, og de har i øjeblikket tre point op til Leicester på tredjepladsen. Southampton kan med nederlaget stadigvæk ikke vide sig helt sikre på endnu en sæson i det fineste selskab, da de kun har ni point ned til Fulham på den forkerte side af stregen.

Tottenham
(4-2-3-1)
1Hugo Lloris (C)
24Serge Aurier
4Toby Alderweireld
15Eric Dier
3Reguilón
28Tanguy NDombèlé ↩73
5Pierre-Emile Højbjerg
9Gareth Bale ↩83
18Giovani Lo Celso ↩79
7Son Heung-Min
27Lucas Moura
Bænk
12Joe Hart
23Steven Bergwijn ↪83
45Carlos
6Davinson Sánchez
25Japhet Tanganga
8Harry Winks ↪73
11Erik Lamela ↪79
17Moussa Sissoko
20Dele Alli
Southampton
(4-4-2)
1Alex McCarthy
2Kyle Walker-Peters
35Jan Bednarek
4Jannik Vestergaard
22Salisu Karim
32Theo Walcott ↩67
8James Ward-Prowse (C)
17Stuart Armstrong
23Nathan Tella ↩84
10Che Adams
9Daniel Ings ↩57
Bænk
44Fraser Forster
19Takumi Minamino
40Dan Nlundulu
5Jack Stephens
11Nathan Redmond ↪84
12Moussa Djenepo ↪67
27Ibrahima Diallo ↪57
47Will Ferry
64Alexandre Jankewitz

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik