Fodbold nyheder

Dansker skulle være Zlatans afløser

Af Magnus Kisbye

Peter Madsen skulle tilsyneladende overtage Zlatans plads i Ajax.

Article image
Ritzau-Scanpix

Peter Madsen var klar til at blive skudt af til Fodboldeuropa, da han i 2002 vandt mesterskabet med Brøndby og tillige blev Superligaens topscorer med 22 mål. Præstationen gav ham en landsholdsudtagelse til VM i Japan og Sydkorea, men skiftet til udlandet skete ikke. Han skulle dog efter planen have overtaget for Zlatan Ibrahivomic i Ajax. Det fortæller han selv i podcasten ’Graulund i dybden.

- Jeg var til VM og snakkede med Per Bjerregaard, og han siger 'Peter nu har vi det på plads, nu skal du til Stade Rennes i Frankrig'. Så kommer jeg hjem og går i København med min kone, og bliver ringet op 'i dag eller i morgen tager du til Holland', nu skulle jeg til Ajax, og det var også på plads. Der skulle de så først sælge Zlatan, så det var et stort navn at træde efter, siger Peter Madsen i podcasten, hvor han også afslører at andre klubber var på tale.

- Der var snak om Atletico og Rangers, og hvad der nu var, så det var lidt tough oppe i hovedet på en ung spiller.

Det blev dog ikke til et udenlandsk ophold på det tidspunkt, da Madsen skulle spille en halv sæson mere for de gulblusede under den nyankommne træner Michael Laudrup. Årsagen var ifølge angriberen selv, at Brøndby gamlede i forhold til at slå FC Københavns salg af Christian Poulsen, der lød på 60 millioner kroner. Desuden lykkedes det som bekendt heller ikke Ajax at sælge Zlatan Ibrahimovic i sommeren 2002. Han blev først købt af Juventus to år senere.

Mere om Zlatan Ibrahimović

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik