Fodbold nyheder

Arsenal-boss får advarsel om fyring

Af Philip Sinkbæk Jensen

Mikel Arteta kan meget vel vinke farvel til sit virke som Arsenal-manager, hvis ikke at han får "The Gunners" på rette kurs i den nærmeste fremtid.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den 39-årige Arsenal-manager, Mikel Arteta, måtte endnu engang se sit Arsenal-mandskab spille sig til et utilstrækkeligt resultat ved gårsdagens Europa League-kvartfinale, da Slavia Prag dybt inde i overtiden fik udlignet til slutresultatet 1-1 hjemme på Emirates. Mikel Arteta er længe blevet kritiseret for at levere utilstrækkelige strategiske beslutninger, der har forårsaget mange udskiftninger på Arsenal-mandskabet og udmundet i utilfredsstillende resultater. Gårsdagens kamp mod Slavia Prag, hvor Arsenal ikke kunne formå at forsvare sig i få minutter, har lagt pres på Arteta, der skal til at levere resultater, hvis ikke at en fyreseddel er at finde på kontoret snarest.

Ifølge BT Sport-ekspert og tidligere Arsenal-legende, Martin Keown, så hænger Artetas job i en tynd tråd, hvis resultaterne bliver ved med at gå imod "The Gunners":

- Han (Arteta, red.) har udført mange forandringer i Arsenal. Mange spillere har fået lov til at gå, og det her er derfor hans hold nu. Han skal stå i spidsen for holdet, men han får ikke den reaktion fra holdet, som han ønsker lige nu. Dette er bedrøvende, da han opildner holdet til at spille gennem hele kampen, hvor han så i slutningen af kampen bremser holdet i at spille fodbold. Det er da et tvetydigt signal at sende, analyserer Keown gennem BT Sport, der samtidigt fremhæver den høje inkonsistens i Arsenal-spillet. Mikel Arteta kan selv se problemet i spillestilen, hvilket manageren erkendte kort efter Slavia Prag-kampen:

- Vi brændte nogle kæmpestore chancer, må jeg sige. Derefter spillede vi to-tre bolde i nogle områder, som vi slet ikke skulle. Vi bør vinde kampen. Mindset’et bør være, at vi skal gå ind og vinde sådan en kamp, siger Arteta til i et post-match-interview med BT Sport velvidende om, at Europa League er den eneste reelle vej for Arsenal til europæisk fodbold i næste sæson, da "The Gunners" i øjeblikket placerer sig på en utilstrækkelige 10.-plads i Premier League.

Arteta blev ansat som Arsenal-manager i 2019 efter at have været assistenttræner i Manchester City, og har dermed stået i spidsen for London-holdet i nu 75 kampe. Arteta vandt FA Cup’en i 2019/2020 og er på kontrakt med Arsenal til 2023.

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik