Real Madrid - Liverpool

Europa: Champions League
Real Madrid V. Júnior (27), M. Asensio (36), V. Júnior (65)
Estadio Alfredo Di StéfanoFuld tid3-1
Liverpool Mohamed Salah (51)
OptaktLineupReferatVideo

Vínicius Júnior strålede da Real Madrid dominerede Liverpool

Af Daniel Jensen

To af Europas største klubber tørnede hertil aften sammen i Spanien, da Real Madrid bød Liverpool op til dans.

Article image
Ritzau-Scanpix

Begge mandskaber har langt fra haft de mest imponerende sæsoner i år, og derfor var Champions League efterhånden også en af de sidste muligheder for at hente et trofæ. Real Madrid kom bedst fra start med et højt pres og en god boldomgang, og Vínicius Júnior havde et godt hovedstødsforsøg, der gik tæt forbi den ene stolpe.

De engelske gæster kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen i kampens åbning, hvor størstedelen af afleveringerne enten gik ud over sidelinjen eller endte hos end modspiller, og efter 25 minutter skulle den dårlige start koste.

Toni Kroos slog en fantastisk aflevering på 40 meter over hovedet på Liverpool-forsvaret, og her havde Vínicius Júnior timet sit løb helt perfekt. Den unge brasilianer tog elegant bolden ned med brystet og sparkede sikkert bolden i mål med en hård afslutning uden chance for Alisson.

Liverpool var overhovedet ikke med i kampen, og ti minutter senere forærede de også hjemmeholdet et mål. Trent Alexander-Arnold forsøgte at heade bolden tilbage til Alisson i målet, men bolden havde hverken den rigtige fart eller retning, og så fik Marcos Asensio en friløber. Her lobbede han bolden over Liverpool-keeperen og trillede den efterfølgende i mål til 2-0. Hjemmeholdet gik derfor meget fortjent til pause med en to-måls føring.

Liverpool-spillerne må have fået en kæmpe opsang i pausen af Jürgen Klopp, for gæsterne kom flyvende ud fra pausen, og allerede efter fem minutter fik de reduceret til 2-1. Gini Wijnaldum førte flot bolden frem og fandt Diogo Jota, der tog et glimrende træk ind i banen. Den brandvarme portugisers afslutning blev dog blokeret, men heldigvis for gæsterne havde Mohammed Salah taget et aggressivt løb ind i feltet, og da bolden dumpede lige ned for fødderne af egypteren, sparkede han den under Thibaut Courtois i Real Madrid-målet.

Real Madrid fik dog hurtigt svaret igen, og endnu en gang var det Vínicius Júnior, der kom på tavlen. Luka Modric fik lov til at spadsere på tværs af Liverpool-feltet, og inde foran mål fandt han den unge brasilianer. Han tog chancen og afsluttede første gang, og så måtte Alisson endnu en gang hentet bolden i målet, efter en situation hvor målmanden så meget tung ud og burde have reddet forsøget.

Liverpool forsøgte at sætte et pres ind, men de fik aldrig for alvor sat Courtois på prøve, og dermed har Real Madrid et glimrende udgangspunkt forud for returopgøret på Anfield om en uge.
Real Madrid
(4-3-3)
1Thibaut Courtois
17Lucas Vázquez
3Éder Militão
6Nacho
23Ferland Mendy
10Luka Modrić
14Casemiro
8Toni Kroos
11Marco Asensio ↩70
9Karim Benzema (C)
20Vinícius Júnior ↩85
Bænk
13Andriy Lunin
26Diego Altube
24Mariano Díaz
25Rodrygo ↪85
12Marcelo
19Álvaro Odriozola
32Víctor Chust García
15Federico Valverde ↪70
22Isco
30Sergio Arribas Calvo
Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
47Nathaniel Phillips
19Ozan Kabak ↩81
26Andrew Robertson
8Naby Keïta ↩42
3Fabinho
5Georginio Wijnaldum (C)
11Mohamed Salah
20Diogo Jota ↩81
10Sadio Mané
Bænk
13Adrián
53Harvey Davies
9Roberto Firmino ↪81
21Konstantinos Tsimikas
28Ben Davies
46Rhys Williams
6Thiago Alcântara ↪42
7James Milner
15Alex Oxlade-Chamberlain
17Curtis Jones
23Xherdan Shaqiri ↪81
64Jake Cain

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik