Fodbold nyheder

Simeone var parat til at sige op for Godín

Af Daniel Jensen

Tilbage i 2015 udspillede der sig en noget usædvanlig situation hos Atlético Madrid.
Article image
Ritzau-Scanpix
Diego Godín er den dag i dag 35 år gammel og spiller til dagligt hos Cagliari, der ligger i den tunge ende af Serie A. I en årrække var midtstopperen fra Uruguay dog symbolet på den jerndefensiv og det kollektiv, som Diego Simeone har opbygget hos Atlético Madrid, og som har gjort dem til en del af toppen i europæisk fodbold.


Diego Godín forlod Atlético i 2019 efter ni år i klubben, men midtstopperen var allerede i sommeren af 2015 tæt på at skifte væk, da Manchester City indløste hans frikøbsklausul, efter der havde været nogle problemer med en kontraktforlængelse. I et interview med det spanske medie AS ser Godín tilbage på situationen, hvor Simeone stillede et ultimatum til ledelsen i Atlético:

- Simeone fandt ud af det, mens holdet var i Japan på en turné, og jeg sad i Madrid og forhandlede med City. Jeg husker, at hele truppen stod sammen der. Gabi, Raúl Garcia, Tiago, alle mine holdkammerater og Simeone sagde: Hvis Godín går, går jeg. Næste dag fik jeg forlænget min kontrakt. Det viser, hvilken gruppe vi var. Inden for den gruppe havde jeg venner.

I interviewet sætter den 35-årige uruguayerne også nogle ord på det kollektiv, som Simeone har fået skabt i Atlético:

- For at skabe et succesfuldt hold skal du have et godt omklædningsrum. Vi var en gruppe mænd og en gruppe venner, hvor Atlético var vigtigere end individet. Der var ingen egoer. Gabi var kaptajnen, og jeg var kaptajn uden et armbånd ligesom Raúl Garcia, ligesom Tiago og ligesom Juanfran.

Mere om Diego Godín

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik