Europa: Champions League
FT
2 - 0
(1 - 0)
Chelsea
Atlético
H. Ziyech (34), Emerson (90)
S. Savić (82)
Anders Bjørn

Optakt: Chelsea – Atletico

Stamford Bridge danner rammen om returopgøret mellem Chelsea og Atletico Madrid. De to giganter mødes igen, efter at Chelsea vandt første opgør 1-0. Billetten til dette års kvartfinaler skal uddeles onsdag, hvor Chelsea må siges at have de bedste kort på hånden, efter de fik et flot resultat med fra udebanekampen, som blev spillet i Bukarest.
Kommentar:
Chelsea er det eneste af de to mandskaber, som har prøvet at løfte pokalen med de store ører. I 2012 besejrede The Blues Bayern München i finalen. Modsat har Atletico aldrig formået at ende øverst på skamlen i klubfodboldens mest prestigefyldte turnering. I nyere tid har den spanske hovedstadsklub dog været lige ved og næsten to gange. Både i 2014 og 2016 tabte Atletico finalen i Champions League til lokalrivalerne fra Real Madrid.

Udviklingen hos Chelsea har siden Thomas Tuchel ankom i London været bemærkelsesværdig. London-holdet har gang i en stadigt voksende positiv statistik. Efter 12 kampe har The Blues vundet otte og spillet fire uafgjort, hvilket betyder, at holdet fortsat er ubesejret under Tuchels styre. Målscoreren siger 13:2, så udover et komisk selvmål af Antonio Rüdiger er det kun Takumi Minamino, som har formået at score mod Chelsea i denne periode.

Chelsea har dog haft lidt sværere ved at finde den offensive form under Tuchel. 13 mål i 12 kampe er ikke just imponerende. Ikke desto mindre har det kastet 22 point af sig i ti Premier League-kampe, samt sejre i både FA Cuppen og Champions League. Chelsea indtager på nuværende tidspunkt fjerdepladsen i Premier League, hvilket vil sikre dem CL-deltagelse i næste sæson. I modsætning til den niendeplads som Tuchel overtog holdet på, må man sige, at den tyske manager har fået vendt skuden. Så må Chelsea-fans verden over tage til takke med resultatorienteret fodbold, indtil Tuchel har mulighed for at sætte et dybere præg på holdet gående ind i næste sæson.

I modsætning til Thomas Tuchel har Diego Simeone haft oceaner af tid i spidsen for Atletico Madrid. Den argentinske manager har stået i spidsen for Madrid-holdet i snart ni et halvt år. Allerede efter seks måneder på posten vandt Simeone Europa League med Atletico, og i starten af den efterfølgende sæson bankede Atletico ingen ringere end Chelsea i den Europæiske Super Cup med hele 4-1. Ansættelsen af Simeone har betydet en ny og succesfuld æra for Atletico Madrid. De har etableret sig som et tophold i Spanien, som kæmper med om mesterskabet sæson efter sæson. De er fast inventar i Champions League, hvor de i fem af de seneste otte sæsoner er kommet til kvartfinalen eller videre end det.

Derfor er det også relativt uvant for Los Colchoneros at være i vanskeligheder i Champions League allerede. Men det kan måske forklares med klubbens form på det seneste. I denne sæson ligger Atletico på førstepladsen i La Liga, hvor de indtil for nyligt har været ganske suveræne. Det lignede længe, at holdet fik lov til at cruise guldet hjem, men på grund af den seneste tids resultater har både Barcelona og Real Madrid halet gevaldigt ind på Atletico. Barcelona kan med en sejr i mandagens kamp reducere forspringet til blot fire point.

Siden nederlaget i første opgør mod Chelsea har formen dog forbedret sig for Atletico. Holdet har hentet otte point i fire kampe, og på trods af 0-0 i weekenden mod Getafe, så kan Atletico glæde sig over kun at have lukket to mål ind i de fire kampe. Det er set før, at Atletico Madrid har hentet en føring efter at have været bagud i Champions Leagues knockoutfase. Derfor er intet afgjort før dommerens fløjte har lydt for sidste gang onsdag aften på Stamford Bridge.

Karantæner og skader:

Chelsea:
De blå fra London er i returopgøret uden flere profiler. Efter at have fået gult kort i første opgør, nåede både Mason Mount og Jorginho karantænegrænsen, hvilket betyder, at begge spillere må se til fra tribunen i onsdagens kamp. Derudover er Thiago Silva fortsat skadet, hvilket brasilianeren også var i første opgør. Tammy Abraham er sidste mand på skadeslisten. Den unge engelske angriber har dog ikke været blandt Tuchels foretrukne på det sidste, på trods af at han er klubbens topscorer denne sæson.

Atletico Madrid:
Samtlige spillere i Atleticos trup skulle være klar til returkampen. Efter de i første opgør blandt andet manglede Kieran Trippier, Jose Gimenez og Yannick Carrasco. Så Diego Simeone har frit valg på alle hylder, når han skal forsøge at overliste Thomas Tuchel på modsatte side.


Bud på kampens profil:

Atletico Madrid skal ud at jagte comebacket i London og Luis Suarez styrer frontlinjen for Atletico. Derfor vurderes det, at den uruguayanske angriber får en vigtig rolle i onsdagens kamp. Suarez har været i storform for Atletico i denne sæson, hvor angriberen i skrivende stund har scoret 18 sæsonmål i La Liga. Såfremt han kan tage sin form med til London, kan han blive en farlig herre for Chelsea. Dog taler statistikken imod Suarez, som har alvorlige udfordringer med at score på udebane i Champions League. Stjernens seneste udebanemål i CL fandt sted i 2015 for Barcelona i en 1-1-kamp mod Roma. Dermed er det altså over fem år siden, at Suarez har fundet netmaskerne på udebane. Alt andet lige bliver det dog en vanskelig opgave for Andreas Christensen og co. at holde styr på Atleticos frontangriber.


Bud på kampens resultat:

Dette opgør er, på trods af Chelseas gode udgangspunkt, langt fra overstået. Det er to hold som for tiden leverer bundsolide defensive præstationer, hvilket godt kan komme til at præge kampen. Siden Thomas Tuchel overtog tøjlerne i Chelsea har 11 ud af 12 kampe budt på to scoringer eller derunder. Det samme gør sig gældende for Atletico Madrid. I klubbens seneste syv kampe i La Liga er der scoret højst to mål i seks af dem. Med udgangspunkt i resultatet af det første opgør og holdenes nuværende spillestil, så bliver buddet på returkampens resultat herfra, at tavlen viser 1-1, når dommerens sidste fløjt har lydt. Det vil betyde, at Chelsea sikrer sig avancement til turneringens kvartfinaler.


Kampen spilles d. 17. marts kl. 21.00 på Stamford Bridge i London. Dommeren, som skal styre slagets gang, er italienske Daniele Orsato. Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay.

Forventede startopstillinger:

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER