Liverpool - RB Leipzig

Europa: Champions League
Liverpool Mohamed Salah (71), S. Mané (74)
Puskás ArénaFuld tid2-0
RB Leipzig
OptaktLineupReferatVideo

Salah og Mane holdt liv i Liverpools Champions League-drøm

Af Henrik Varbøl Andersen

Det blev igen en lige affære indtil Salah og Mane gjorde forskellen i opgøret med en scoring hver, som sendte Leipzig på ferie fra Europas fornemmeste turnering.

Article image
Ritzau-Scanpix

RB Leipzig var tvunget frem på banen i aftenens Champions League-opgør mod Liverpool, som denne aften var hjemmehold på den neutrale bane i Budapest Puskas Arena. Danske Yussuf Poulsen var med for tyskerne, som altså skulle hente et 0-2 nederlag fra det første møde.

Indledningen på kampen blev præget af masser af tempo fra begge, og indimellem gik det for stærkt, så det blev aldrig rigtig farligt i nogen af enderne, da den sidste pasning ofte rendte ud i sandet. Men efter 23 minutter blev fart og pasninger kombineret godt af Liverpool.

Et frispark fra Leipzig blev afvist af Liverpool-defensiven, og så gik det stærkt. En perfekt fremlægning fra Thiago sendte Salah alene med Gulacsi i Leipzig-målet. En duel målmanden vandt, da han blot blev stående og parerede den slatne afslutning fra egypteren. Returen sprang ud til Mane, som dog ikke kunne kontrollere bolden, og dermed rendte forsøget ud i ingenting.

Lige da den halve time var rundet begyndte tyskerne at røre på sig. Først forsøgte Kevin Kampl sig med et skud fra kanten af feltet, som Alisson dog ikke havde nogen problemer med. Kort efter fik Emil Forsberg chancen, da han lige indenfor feltet fik chancen, men hans afslutning sneg sig lige forbi den ene stolpe.

Kort før pausen holdt Gulacsi liv i Leipzig-drømmen om comebacket, da han reddede Jotas afslutning fra kort afstand. Lige før pause-teen var Jota tæt på igen, men han sparkede i sidenettet, og dermed blev det målløst i første halvleg.

Fra anden halvlegs start satsede Nagelsmann med Sørloth ind for Kampl, og den tidligere FC Midtjylland-angriber røg op i angrebet sammen med Yussuf Poulsen. Logisk satsning fra udeholdet, hvis ikke det skulle blive de sidste 45 minutter for dem i årets Champions League.

Der skulle dog gå 20 minutter af anden halvleg før Sørloth blev sat i scene. Et godt indlæg fra venstre side fandt en helt fri Sørloth, som dog sendte sit hovedstød på overliggeren, så fortsat 0-0 og Liverpool kunne ånde lettet op.

Med 20 minutter tilbage afgjorde Klopps tropper så opgøret. En perfekt dybdebold fra Mane til Jota, som elegant vippede bolden videre til topscorer Salah. Han svigtede ikke, da han sikkert omsatte chancen til scoring, og Klopp kunne på sidelinjen løfte Naby Keita op i jubel. Fire mål på mindre end tyve minutter virkede trods alt til at være for meget for Yussuf Poulsen og resten af Leipzig-holdet.

Kort efter afgjorde ”The Reds” så opgøret. Som i det omvendte møde sørgede Mane for dødsstødet med scoringen til 2-0. Et perfekt indlæg fra Divock Origi kunne senegaleseren let omsætte til mål, og dermed samlet sende hjemmeholdet i front med 4-0.

Med den samlede sejr holder Liverpool altså liv i håbet om en billet til Champions League næste år, da det løb nærmest, er kørt i Premier League. Yussuf Poulsen og holdkammeraterne kan nu koncentrere sig om jagten på Bayern München i den tyske liga.


Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
47Nathaniel Phillips
19Ozan Kabak
26Andrew Robertson ↩90
6Thiago Alcântara ↩72
3Fabinho
5Georginio Wijnaldum (C) ↩82
11Mohamed Salah
20Diogo Jota ↩71
10Sadio Mané ↩90
Bænk
13Adrián
53Harvey Davies
27Divock Origi ↪71
21Konstantinos Tsimikas ↪90
28Ben Davies
46Rhys Williams
76Neco Williams
7James Milner ↪82
8Naby Keïta ↪72
15Alex Oxlade-Chamberlain ↪90
17Curtis Jones
23Xherdan Shaqiri
RB Leipzig
(3-1-4-2)
1Péter Gulácsi
22Nordi Mukiele
5Dayotchanculle Upamecano
16Lukas Klostermann
44Kevin Kampl ↩46
14Tyler Adams
25Daniel Olmo ↩72
7Marcel Sabitzer (C)
18Christopher Nkunku
9Yussuf Poulsen ↩60
10Emil Forsberg ↩60
Bænk
33Josep Martínez
11Hwang Hee-Chan ↪60
19Alexander Sørloth ↪46
21Justin Kluivert ↪60
4Willi Orban
6Ibrahima Konaté
23Marcel Halstenberg
39Benjamin Henrichs
8Amadou Haidara ↪72
20Lazar Samardžić

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik